promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halott emberek ruháiból készít plüssmacikat egy magyar nő, most befektetőket keres
Borítókép:  Sajtóklub
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyar cider, híraggregátor fiataloknak, különleges macik, valamint egyedi tervezésű alkalmi és esküvői ruhák – ezekkel a befektetési ajánlatokkal érkeztek a vállalkozók a Cápák elé az üzleti showműsor kilencedik adásában. Az évad végéhez közeledve már várják az újabb vállalkozókat, javában tart a jelentkezés a Cápák között folytatásához.

Gál Andrea angol férjével, Keithszel vágott itthon a ciderbizniszbe. A MadDog termékeit egy Heves megyei üzemben készítik, az alma kipréselésétől kezdve a felcímkézésig mindent maguk csinálnak, igazi családi vállalkozás. Italaik 100% almalé erjesztésével készülnek, melyhez az alapanyagot a helyi almaültermesztőktől szerzik be. Jelenleg kézműves sörözőkben, webshopokban, kisebb boltokban értékesítik almaboraikat, de szeretnék a vállalkozást magasabb szinte emelni, melyhez Andrea 20 millió forintot kért a Cápáktól 5%-os üzletrészért cserébe.

Az hamar kiderült, hogy bár Andrea ért a ciderkészítéshez, az üzlethez cseppet sem konyít, így aztán a Cápák hamar sarokba szorították őt a kérdéseikkel.

[[v1]]

Viniczai Benedek cápának öltözve érkezett. Vállalkozása, a Hírflip tulajdonképpen egy olyan híraggregátor, mely a mesterséges intelligencia segítségével gyűjti össze, kategorizálja, majd az érdeklődési körnek megfelelően mutatja a felhasználóknak a nap híreit. Előnye, hogy a szoftver már bejelentkezés nélkül személyre szabja a híreket, a vállalkozásnak pedig az átkattintásokból lesz majd bevétele a szerződéskötések után. Benedek a befektetőknek 30 millió forintért ajánlott 10%-os üzletrészt.

Benedek megjelenése már önmagában sokkolta a Cápákat, Moldován Andrást még fel is bosszantotta; de aztán látva, hogy a fiatal vállalkozó egyszerűen nem hajlandó a számokról beszélni, helyette folyamatosan mellébeszélt, az üzletemberek komolytalannak és értelmezhetetlennek titulálták a fiatalember vállalkozását, így aztán nem szálltak be.

[[v2]]

Nádas-Laber Zsuzsa számára vállalkozása több, mint üzlet, egy küldetés. Az Angyal maci alapítója elhunyt hozzátartozók kedvenc ruháiból készít macikat, melyekben igény esetén a hamvak is elhelyezhetők. Munkatársaival igyekeznek a maximális tiszteletet megadva a macikat az elhunyt személyhez hasonlóra alakítani, hogy evvel is segíteni tudják a megrendelők gyászmunkáját. A macik mellett egy második brand is megszületett, Zsuzsa már ölelő plédeket is készít. A vállalkotó 10%-os üzletrészt ajánlott a Cápáknak 15 millió forintért cserébe.

[[v3]]

Zajkás Benedek és Adorján Ramóna nem csak vállalkozásukban, a magánéletben is társak; míg Benedek a pénzügyi és üzleti teendőket intézi, addig Rami szabadjára engedheti kreatív energiáit. Rami táncos múltja során került közel a divat világához, egy sikeres megrendelés után kezdett el alkalmi és esküvői ruhákat készíteni. Ruhái kézzel készülnek, mind egyedi haute couture darabok, melyeket a menyasszonyokkal közösen igazítanak úgy, hogy a lehető legjobban tükrözze a személyiségüket. Ramiék 12%-os részesedést ajánlottak 12 millió forintért. A fiatalok leginkább Szabina befektetésében reménykedtek, mégsem sikerült meggyőzniük őt, hogy 25 százalékért cserébe szálljon be a vállalkozásba.

Végül Balogh Levente és Lakatos István 6-6 millió forinttal szálltak be, fejenként 12,5 százalékért cserébe; így aztán a RAMI Wedding nem távozott befektetők nélkül.

[[v4]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás