promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ez a gádzsi egy nap még politikus lesz” - Puzsér Róbert furcsa stílusban írt Kulcsár Edináról
Borítókép:  YouTube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert ezúttal nem állt bele Kulcsár Edinába. Mi több, azt írta róla, hogy egy sikeres nő. Vajon mi lelte az ország éles nyelvű kritikusát?

Puzsér Róbert többször is górcső alá vette Kulcsár Edinát, és éppen aktuális szerelmeit. Meg volt a kemény véleménye a Csutival való "nem vagyunk mi közszereplők" magánéletéről, de a G.w.M-el folytatott párkapcsolatához is volt már néhány keresetlen szava.

Ennek ellenére Puzsér most tőle nem megszokott stílusban, már-már felvilágosító, jószándékú nyílt levelet írt Kulcsár Edinának, amiben kitartásra buzdítja az egykori szépségkirálynőt.

Az ország kritikusának szavait változtatás nélkül közöljük.

„Mindössze pár hét telt el azóta, hogy végleg elszakadt legutóbbi életre szóló szerelmétől, és Kulcsár Edina már megint a mámoros boldogságával kampányol. Elképesztő, milyen gyorsan lezárult a diszkrét időszak, melynek során önérzetesen védelmezte magánéletét a kíváncsi szemek elől, s szólította fel a szervezett bulvár terjesztőit és fogyasztóit, hogy a maguk dolgával törődjenek – ráadásul nagyon jó érzékkel épp ekkorra időzítette debütálását énekesnőként a szeretője által írt és a férjének címzett, szakítós trashpopslágerével.

Most azonban már minden a régi, mindössze a pasijának személye változott, az egykori szépségkirálynőn korábbi boldogságának külsőségeivel összevetve egyáltalán nem lehet észrevenni semmilyen változást: 

a szerelem már megint őrületesen tombol, ahogy azt a kényszeres sikerdemonstráció hazugságkultúrája megköveteli, a rapper-producer családja befogadta Edinát, a hazai nyilvánosság megtudhatta, hogy anyóspajtás a legjobb barátnő, és akinek ilyesmire szüksége van, már mindennapi életbölcsességeket, párkapcsolati és szakítási tanácsokat is kaphat az instadívától. Tegnap egy ország előtt bukott meg a rémmesébe illő boldogságával, de ma már professzorként oktat a magánélet sikerének mibenlétéről. Aligha lehet könnyű kozmetikázni a rinocéroszbőrt – ez a gádzsi egy nap még politikus lesz, én szóltam.

Az igazán meglepő fordulat azonban az, hogy az önérzetesnek tűnő édesanya, aki slágerében arról énekel, hogy ő nem gyenge, ezúttal azzal büszkélkedik, hogy tiszteletben tartja a roma hagyományokat, amelyek szerint szájra tilos nyilvánosan puszit adnia, továbbá tilos férfiakkal egy asztalhoz ülnie, ha azok üzletről beszélnek.

Nos, ha Kulcsár Edina szerint a GwM ajkát illető puszizás akkora magánügy, hogy még a saját gyerekei sem láthatják, és ennek érvényesítéséhez nem elég a meggyőződése, hanem valami homályos tartalmú hagyományra kell hivatkoznia, hát identitása rajta, afelől pedig csak mellesleg érdeklődöm, hogy mit tart a roma hagyomány arról a férjes asszonyról, aki egy másik férfi mellett kel és fekszik? Az az érzésem, hogy GwM és Edina kapcsolata nem kifejezetten a tradíciók követésére épül, de persze értem én, hogy a hagyománytisztelet ma már nem több mint egy divatirányzat a sok közül, csakúgy, mint a gengszterstílus – az azonban, hogy az asztalnál nem ülhet nő, ha ott komoly ügyekről esik szó, nem más, mint a teljes női nem sötétséges lenézése. 

E szerint az úgynevezett hagyomány szerint férfi bármikor, nő bizonyos esetekben, míg háziállat soha nem ülhet asztahoz - ha ez tényleg cigány tradíció, akkor minél előbb le kell számolni vele.

Ahol az ország első számú instaprimadonnája önmaga megalázását és jogfosztását önérzetesen vallja meg, mint valami nemes tradíciót, ott nagyon nagy a baj. Bármilyen siralmas is a tény: Kulcsár Edina százezrek szemében példakép és inspirációforrás – az asztal, amihez nem ülhet le, meg nettó gyalázat. Amikor úgy nyilatkozik erről, mint tiszteletet érdemlő tradícióról, nemcsak önmagát szolgáltatja ki ennek a förtelmes bánásmódnak, de egyben cigány és fehér nők tömegét is.

Edina, nem igaz, hogy félúton állsz a férfi és a jószág között. Ne hidd el, hogy létezik olyan asztal és olyan tárgyú beszélgetés, amelyik mellé nem szabad leülnöd. Egy sikeres nő vagy, az isten szerelmére – ideje, hogy egy kis tartást tanúsíts.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás