promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végleg kivonul a Tesco - ez áll a döntés hátterében
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tesco úgy döntött, végleg elhagyja az országot.

Kivonul Mianmarból a Tesco, miután a kínai tulajdonú Gtig Eastar Garment Co. ruhagyár a Yangon városában található ipari övezetben megtagadta annak a több ezer dolgozónak a kártalanítását, akiket októberben tömegesen bocsátottak el. A vállalat a Tesco F&F-nek készített bőrdzsekiket.

A Tesco a globális szakszervezetettel együtt végül úgy döntött, hogy az utolsó megrendelések befejezése után kivonul az ázsiai országból. A vállalat szóvivője azzal indokolta a döntésüket, mert a brit kiskereskedő nem tűri a bérek alulfizetését. Azt viszont nem közölték, hogy ezt a döntést a Gtit Eastar nem fizetett béréről szóló hírek előtt vagy után hozták meg, továbbá azt sem mondták el, hogy a teljes beszerzésüknek mekkora része származik Mianmarból.

Mindenestere nem a Tesco az egyetlen brit vállalat, ami ehhez hasonló tisztogatást végzett. 2021-ben a brit kereskedő cégek ötöde bontotta fel azokkal a beszállítókkal a szerződéseiket, amelyek nem feleltek meg az etikai és fenntartható normáknak.

2021-ben ráadásul a Telenor is úgy döntött, hogy kivonul Mianmarból, ugyanis február 1-jén katonai puccsot hajtottak végre az országban, és börtönbe zárták az ország megválasztott vezetőjét. Ezek után a Telenornak vállalhatatlanná vált a további jelenlét Mianmarban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás