promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a magyar Telenor új neve, a Yettel? Nem várt válasz érkezett
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Március elsejétől új névvel működik tovább a Telenor Magyarország Zrt., de vajon mit jelent az új név?

Yettel-re változik majd a Telenor neve márciusban, és persze sokan kérdezik, hogy mit jelent ez az új név. Yettel? Elsőre értelmetlenül hangozhat, ám mégis lehet értelme, persze jól hangzik, és ez is komoly erővel bír a marketingben.

A Kreatív járt utána most a kérdésnek, hogy mégis mit jelent. A vizuális megjelenésben amúgy egy pont is jön a Yettel után, és így néz ki a logó. A telenorosok amúgy márciusától yettelesek lesznek tehát, és azt is tudni lehet, hogy a változtatás a PPF-csoport három Telenor néven működő telekommunikációs vállalatát érinti, Magyarországon, Szerbiában és Bulgáriában.

Azt már korábban is megtudtuk, hogy kell kimondani a vállalat új nevét, hiszen nem volt egyértelmű elsőre, hogy Yettel vagy éppen Dzsettel?

A Yettel egy olyan szó, amelynek nincs specifikus jelentése, egy újonnan kifejlesztett szó olyan tartalommal és jelentéssel, amelyet mi töltünk meg. A Kreatív azt is hozzáfűzik a cikkben,

hogy a tel a telekommunikációs gyökerekre utal, a Yet pedig utalásként is értelmezhető az angol nyelvű "yet to come" kifejezésre, azaz arra, hogy a legjobb dolgok csak ezután következnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás