promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: 1,5 millió lakosát vesztette el egy híres európai város - mégis mi történt? A válasz a történelemben keresendő
Borítókép:  Profimedia/Róma
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme egy elképesztő grafikon, amit percekig fogsz bámulni.

Európa nem volt éppen mindig ilyen, mint most, ahogy Magyaroszág is elképesztően sokat változott az évszázadok és az évezredek alatt, népek jöttek, majd népek mentek, mint ahogy birodalmak születtek, vagy éppen múltak is ki a történelem sűrűjében.

Mindig érdekes földrajzi kérdés azon elgondolkodni, hogy melyik a legnagyobb európai város, melyik Magyarország második legnagyobb városa, vagy éppen az, hogy hol van Európa vagy Magyarország közepe.

És mindig elképesztően izgalmas dolog elgondolkodni azon, hogy az egyes városokban mennyien laknak. És ha még erre ráhúznak egy grafikont is, amely nagyon látványosan bemutatja, hogy évről évre hol mennyien laktak, az lehet, hogy maga a megtestesült, vizuális gyönyörűség.

Hiszen elképesztő számadatok vágtáznak előttünk egy Youtube-videó keretébe, amelyek azonnal arra ösztönöznek minket, hogy feltegyük azt a kérdést, hogy lehet mégis ez?

Van egy híres európai város, amely elképesztő népesség növekedésen majd csökkenésen és újra növekedésen ment át az évszázadok alatt, ez a város Róma, az Örök város, a világ fővárosa, ahogy az órkori nagyok is nevezik.

Szinte elképesztő, de Rómának már az első században egymilliós lakossága volt, majd ez tovább nőtt, és még az is megesett, hogy ez lecsökkent 90 ezerre, és újból elérte a milliós számot.

Íme egy elképesztő videó az európai városok lakosságának változásairól:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás