promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet halálos beteg? A Buckingham-palota kétértelmű választ adott
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két nappal korábban találkozott a fertőzött Károly herceggel.

Egy udvari forrás szerint a walesi herceg két napja találkozott a királynővel Windsorban. Állításuk szerint II. Erzsébetnek semmilyen tünete sincs, bár orvosai a magánélet szentségére hivatkozva nem árulták el, hogy a királynő tesztje negatív lett-e.

Károly herceg tesztje pozitív lett csütörtök reggel, ez pedig így már a második alkalom, hogy elkapta a vírust. Előző este egy, a British Múzeumban tartott fogadáson vett részt.

Azóta kiderült, hogy Kamilla koronavírus-tesztje negatív lett, Károly herceg pedig karanténba vonult. Tíz napig kell abban maradnia, kivéve, ha az ötödik vagy hatodik napon negatív tesztet produkál. Angliában a jelenlegi szabályozás szerint azokat kell értesíteni, akikkel 48 órával a betegség kiderülése vagy a tünetek megjelenése előtt találkozott.

A 73 éves trónörökös utoljára 2020 márciusában kapta el a vírust, akkor csak enyhe tünetekről számolt be. Mostanra már három oltást is kapott, de nem árultak el részleteket arról, hogy ezúttal milyen állapotban van.

Károlynak a pozitív tesztje éppen azelőtt érkezett meg, hogy tömegek előtt jelent volna meg egy szobor leleplezésén. 12 perc volt még az avatásig, rengetegen gyűltek össze, hogy lássák a herceget. Végül írt egy levelet a megjelenteknek, amiben elnézését kért, amiért nem lehetett ott.

Közben Kamilla folytatta a tervezett megjelenéseit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás