promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Keanu Reeves bőséges kézzel adakozik - ennyit ajánlott fel jótékony célokra
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Keanu Reeves hatalmas mértékű összeget ajánlott fel a leukémia kutatására - ő az egyik legnagylelkűbb színész.

Az elmúlt évek alatt többször is adományozott már Keanu Reeves, akivel most újra találkozhatunk a mozikban hála a Mátrix: Feltámadások című filmnek. Még az eredeti és legelső 1999-ben bemutatott Mátrix film jókora részét adományként ajánlotta fel

Bevételének a 70%-át, vagyis körülbelül 31,5 millió dollárt adományozott a leukémia kutatására. 

Amióta húgát, Kimet 1991-ben leukémiával diagnosztizálták, a színész kitartóan támogatja a rákkutatást. Szerencsére húgának állapota idővel javult, de ő ennek ellenére sem hagyott fel az adakozással. Sőt, megalapított egy non-profit szervezetet, aminek a gyermekkórházakat és a rákkutatást fejlesztése. 2020-ban egy 15-perc hosszúságú Zoom beszélgetés keretein belül lehetett felvenni a kapcsolatot a híres színésszel, aki mindezt aukción árulta. A licitet végül az a személy nyerte, aki 16,600 dollárt ajánlott.

Természetesen az összeg is egy gyermekrák jótékonysági szervezetnél landolt - a Camp Rainbow Goldnál. 

Ezek után nem is csodálkozunk, hogy számtalan ember rajong Keanu Reeves szerénységéért és nagylelkűségéért. Személye alapvetően békés és szórakoztató, ami persze sokakat kapásból megnyer. Nem szereti a fényűzést, de a feltűnést sem. Bárki találkozik a Mátrix- és a John Wick-filmek akciósztárjával, az határozottan állítja, hogy Keanu a legközvetlenebb és barátságosabb ember, akivel valaha összefutott.

A trilógia 2021-es folytatása már megtekinthető a mozikban, ha esetleg egy kis nosztalgiához lenne kedved. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás