promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg másképp szexeltek az ókori rómaiak, mint a mai emberek?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az erkölcs terén voltak hiányosságaik, és az uralkodók voltak a legnagyobb perverzek.

Az ókori Rómában élt emberek szexuális életéről meglepően sokat tudunk, hiszen a fennmaradt szövegek, képi ábrázolások nem szemérmeskednek ebben a témában. A köznépet sem kellett félteni, de az arisztokrácia és a mindenkori uralkodó különösen élénk fantáziával rendelkezett, ha a testiségről volt szó.

Az ősi társadalmakhoz hasonlóan a rómaiak is többre becsülték a fiúkat a lányoknál. A férfinak folyamatosan bizonyítania kellett nemzőképességét, a nőnek pedig sorozatban kellett szülnie a gyermekeket – lehetőség szerint fiúkat, hiszen a lányok „mihasznák” voltak a szemükben, csak elvitték a drága hozományt a háztól.

A házasságban a feleség nem volt jogosult az élvezetekre, viszont el kellett néznie a férj állandó kicsapongásait. A bordélyházak, prostituáltak, táncosnők látogatása bevett szokás volt, igazából a velük létesített szexuális aktust nem is tekintették megcsalásnak.

A férfiaknál az azonos neműekkel folytatott szexet is elnézték.

Augustus, a birodalom első császára ugyanakkor már óvatos lépéseket tett a család szentségének visszaállítására. Intézkedéseit azonban elhomályosította lánya, a nimfomániás, kielégíthetetlen Julia paráználkodása.

Fotó: Profimedia

A császári sarj nő létére nem szégyellt köztereken tivornyázni és orgiákon részt venni, és állítólag egyszer még egy szoborral is közösült. A testét úgy bocsátotta áruba, mint egy prostituált, amitől persze Augustus méregbe gurult, és lányát a lakatlan Pandataria szigetére száműzte.

Nem minden uralkodó volt ennyire erényes, Tiberius például szívesen öltözött női ruhákba, Caligula állítólag rendszeresen szexelt a nővéreivel, míg a féktelen és kissé ütődött Nero egy fiatal fiút is tartott maga mellett szeretőként.

Claudius császár a feleségével választott mellé, Messalina ugyanis nem tudott parancsolni a vágyainak. Az idősebb Plinius feljegyezte, hogy a nő egyszer versenyre hívott egy veterán prostit, és le is győzte azt: 24 óra alatt 25 férfi partnert fogyasztott el az ágyban.

A 3. században uralkodó Heliogabalus császár különösen perverznek számított. A nők mellett az erősebbik nem társaságát sem vetette meg, szerte a birodalomból összeszedette a legnagyobb péniszű férfiakat, hogy velük élje ki szenvedélyét. Nagy pénzt ígért annak az orvosnak, aki állandó hüvelyt tudott volna „metszeni” neki, de a nővé átoperálás nem jött össze számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás