promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs több titok: 17 év után kiderült, Dobó Kata miért nem lett világhírű sztár
Borítókép:  YouTube.com/Liluland (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, hogy miért csúszott le a Trója női főszerepéről Dobó Kata. A magyar színésznő egyetlen karnyújtásra volt a szereptől.

Annak idején, a 2000-es évek elején, Ridley Scott vezetésével először a Gladiátor aratott hatalmas sikert, majd sorra jöttek az újra divatosnak számító történelmi filmek. Ennek eredményeként nem sokkal később a Trója című film is bemutatásra került.

A történelmi dráma óriási rajongást váltott ki a közönségből - nem csoda, hiszen olyan színészek játszottak benne, mint Brad Pitt, Orlando Bloom vagy Sean Bean. 

A magyar nézők számára azonban azóta is mély seb lehet, hogy Dobó Kata hazai színésznőként épphogy lecsúszott a női főszerepről. 

Hosszú időn keresztül versenyben volt a szépséges Helené szerepéért, aki oly módon el tudta bájolni a történet szerint a férfiakat, hogy azok még háborúkat is indítottak érte. 

Dobó Kata pedig ez a női karakter lehetett volna, sőt, az utolsó fordulóig is eljutott, de a rendező végül nem neki adta a szerepet, hanem Diane Krugernek.

„A Trójánál a harmadik fordulóig jutottam, és már csak ketten maradtunk, az fájdalam volt, mert volt egy hét, amikor gondolkoztak mindkettőnkben. Nem tudom, milyen élete van Diane Krugernek, biztos boldog, tudom, hogy született egy kislánya, fantasztikus karrierje van, csodálatos színésznő. Az nem volt egy olyan szerep, amiben mindent meg lehetett mutatni, nagyon szépnek kellett lenni. De hát német rendezője volt, én ezzel tudnám magyarázni. Ha Szabó István rendezte volna, lehet, engem választ. De még az is lehet, hogy valamit mégis jobban, többet tudott, vagy jobban úgy, ahogy a rendező elképzelte... Abból nehéz volt felállni, de közben meg nem tudom…”

- mesélte az Erősebb igen elnevezésű Youtube csatorna vendégeként Kata.

A színésznő szerint mindig annyit érsz, amennyit az utolsó filmed, és szerinte Hollywood kegyetlen a sztárokhoz. Elmondása szerint ő nem bírta volna a szereppel járó terheket, így talán jobb is, hogy nem ő kapta végül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás