Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Felismernéd? Így néz ki most a Taxi kétbalkezes rendőrje – képek

Felismernéd? Így néz ki most a Taxi kétbalkezes rendőrje – képek

Színes

Felismernéd? Így néz ki most a Taxi kétbalkezes rendőrje – képek

Színes

Baranyecz János 08:38

Már 23 év eltelt a Taxi című francia akció-vígjáték bemutatója óta, de az Émilient alakító színészhez kegyes volt az idő.

1998-ban mutatták be a Taxi című szórakoztató alkotást, amiben összefog egy őrülten száguldozó taxis, Daniel (Samy Naceri), illetve egy kétbalkezes rendőr, Émilien (Frédéric Diefenthal), hogy elkapjanak egy bűnbandát. A Taxi az évtizedek alatt igazi kultuszfilm lett Magyarországon, ráadásul több folytatást is kaptunk, amik igaz, hogy nem értek fel az első részhez, de még így is sokan kedvelik őket.

Samy Naceri és Frédéric Diefenthal párosát hamar megszerették a magyar nézők, hiszen tökéletesen kiegészítették egymást, és mindketten remekül hozták a figurájukat – itt külön ki kell emelni Frédéric Diefenthal teljesítményét, aki még a szerencsétlenkedések ellenére is végig szerethető maradt.

Frédéric Diefenthal már 53 éves és jelenleg is nagyon aktívan színészkedik leginkább francia alkotásokban. Pályafutása során olyan filmekben szerepelt a Taxi-szérián kívül, mint például a Belphégor, Hatodik, A kullancs vagy Az ideális vő, ráadásul a mai napig a franciák egyik legkeresettebb színészének számít, aki szinte minden műfajban bizonyította tehetségét.

Így néz ki manapság Frédéric Diefenthal, akin alig fogott az idő:

Borítókép: Samy Naceri és Frédéric Diefenthal a Taxi című filmben / Profimedia