promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a férfiak is tudni akarják: miért van zseb a női bugyin?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A belső oldalon érdemes keresgélni, és elég nagy gond, ha hiányzik ez a kiegészítő.

Az még csak hagyján, hogy miért díszíti apró szalag a női bugyikat – de vajon miért van némelyiken zseb? A legtöbben azt hiszik, hogy az csupán egy plusz bélés, ám tévednek, hiszen valóban van funkciója.

A nők természetesen tudják, hogy a zseb ott van az alsóneműjükön, de viszonylag kevesen vannak tisztában a szerepével. Az a legmeglepőbb benne, hogy nem apróbb holmik tárolására találták ki.

Fotó: FASHION101

A betoldásnak elsősorban higiéniai szerepe van, és eredetileg nedvességfelszívó, lélegző anyagból (például pamutból) készült, hogy segítsen a női nemi szerv szárazon tartásában és szellőzésében.

Mivel a bugyi belső oldalán kapott helyet, a puha zsebecske a súrlódást is csökkenti, ezáltal kényelmesebbé válik a viselése, és a kidörzsölődést, a fertőzések kialakulásának esélyét is minimalizálja. Ugye, máris más szemmel nézünk rá?

Manapság gyakran előfordul, hogy divatelemként kezelik, ezért szintetikus anyagból készítik a hasznos toldást, ám az éppen a kívánttal ellentétes hatást ér el. Nem segíti a szellőzést, kényelmetlenül dörzsölhet, és még az izzadást (ezáltal a baktériumok szaporodását) is elősegíti.

Használható-e zsebecske bárminek is a tárolására? A fentiek tükrében hosszú távon semmiképpen, hiszen azzal éppen megakadályozzuk, hogy ellássa egészségvédő feladatát. Mondani sem kell, hogy zsebecske ide vagy oda, a bugyi napi cseréje szintén az alapvető higiénia része.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás