promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véletlenül kábítószerekről nevezte el mind az öt gyerekét egy nő
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy minden bizonnyal kárörvendő családi barát hívta fel rá a figyelmét.

Egy jó név megtalálása az újszülött számára általában rengeteg fejtörést okoz a szülőknek. Hiszen nem árt, ha passzol a családnévhez, ha tetszik az apának és az anyának is, és lehetőleg ne csúfolják majd miatta a társai.

Egy anyuka mégis elbaltázta a dolgot, nem is egyszer, hanem ötször. A Jazz becenevet viselő nő egy ausztrál oldalon vallotta be, mekkora sokkot jelentett számára, amikor kiderült, hogy mind az öt gyermekét bizonyos kábítószerek angol szlengben használt megnevezéseiről keresztelte el.

Az elvált hölgy azt sem tudta, hogy sírjon vagy nevessen a dolgon. Az óriási bakikra ráadásul akkor jött rá, amikor a negyedik fiával, Oscarral volt várandós. Akinek a neve egyébként egy uncia marihuánát (ounce bag of marijuana) jelent a drogfogyasztók körében.

Minderre egy családi barátjuk hívta fel a figyelmet, és ezután derült ki az is, hogy az idősebb három gyerkőc is hasonlóan kétértelmű neveket visel. A szlengben kétes hírnévnek örvendő fiúnevek a következők:

Charlie – kokain,

Harry – heroin,

Max – ez pedig egy olyan koktél neve, amelyben GHB (vagyis Gina) és amfetaminok vannak.

Az utóbbi egyébként nem volt azonnal egyértelmű az ausztrál nő számára, de a segítőkész (és minden bizonnyal kárörvendő) barát gyorsan felvilágosította. Az anyuka ezután már csak abban bízott, hogy másoknak nem lesz feltűnő a tökéletesen elrontott névválasztás.

Jazz természetesen érzelmi okokból választotta gyermekeinek a neveket, és fogalma sem volt róla, micsoda baklövést hajt végre velük. Harrynek a nagypapát hívták, míg a Charlie és a Max a volt férj kedvenc nevei voltak.

Az ausztrál nő mindezzel együtt nem tudott hibázni, hiszen a 10 évvel később született kislányuk, Billy Jo esetében is a megkezdett sort folytatta. Természetesen ismét csak szándéktalanul, de ettől válik igazán viccessé a történet.

„Anyukám mindig mondta, hogy imádja a Billy Jo nevet. Őt Jo-nak hívják, de azt kívánta, bárcsak meg tudná erre változtatni. Ez bennem maradt, mert én is imádtam a nevet”

– idézte fel Jazz a családi történetet. A dolognak csupán egyetlen szépséghibája volt, mégpedig az, hogy a Billy név a bongnak, vagyis annak a vízipipának a beceneve, amelyet a kannabisz elszívásához használnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás