promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megismétlődött a tragédia: a világsztár pisztollyal végzett az operatőrrel, és a rendezőt is megsebesítette
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel ölte meg a fiatal operatőrt.

1993-ban, A holló című film forgatása közben egy súlyos tragédia történt: Brandon Lee-t egy kellékfegyverrel lőtték meg, amiről mindenki úgy tudta a stábban, hogy vaktölténnyel van megtöltve. Mikor Lee színésztársa, Michael Massee elsütötte a fegyvert, a golyó egyenesen a főszereplő gerincvelőjébe fúródott bele. Az orvosok órákon át küzdöttek Brandon Lee életéért, de hiába.

Senki sem gondolta volna, hogy ilyesmi még egyszer megtörténhet egy filmforgatáson, 18 évvel később, a Rust című westernfilm forgatásán ugyanilyen halálos baleset történt. A produkció főszereplője, Alec Baldwin egy kellékfegyvert sütött el, ami a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt, és a 48 éves Joel Souza rendezőt is megsebesítette.

A BBC információi szerint mindkettejüket életveszélyes állapotban vitték kórházba, azonban az operatőr életét már nem tudták megmenteni.

A portál úgy tudja, hogy a rendőrség még vizsgálja a történteket, és egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A tragikus hír pillanatok alatt elterjedt az egész világon, később aztán az elhunyt Halyna Hutchins korábbi tanára, Bill Dill a közösségi oldalán üzent Alec Baldwinnak:

„Mr. Baldwin, úgy tűnik, hogy ön megölte a tanítványomat”.

Az idős operatőr hiszi, hogy a színész gyásza valódi, ezért bejegyzésében arra kérte őt, hogy mind a hírnevét, mind a vagyonát használja fel annak érdekében, hogy a forgatásokon soha többet ne használhassanak valódi fegyvereket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás