promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet királynő egy magyar lánynak üzent – íme, a levél!
Borítókép:  Promotions.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogyan a 18 éves Szilvási Jázmin fogalmaz, valóságos csoda történt ma vele a Bács-Kiskun megyei Miske községében, hiszen olyan levelet kézbesített a postás, amilyenről álmodni sem mert. Jázmin június 22-én lett 18 éves, édesanyjával, Szilvási Erikával pedig rengeteg ország nagykövetét keresték meg, hogy – amennyiben tehetik – egy képeslappal kedveskedjenek Jázminnak. A konzulok mellett a brit királyi családnak is levelet és fényképet küldtek, és lám, választ kapott a miskei kishölgy.

Szilvási Jázmin évek óta a levelezőlapok szerelmese. A kis községben, szegényesen élő édesanya évekkel ezelőtt kitalálta, hogy mivel karácsonyra nem tudja óriási ajándékkal meglepni szeretett kislányát, képeslapokat kér neki a szeretet ünnepére. Szilvási Erika a közösségi oldalán üzent, hogy akinek van néhány szabad perce, lepje meg Jázmint egy lappal az ünnepek előtt. 

„Az első akció egy születésnap előtt volt, de sajnos nem sikerült. Karácsonykor azonban sokan felfigyeltek a posztra, özönlöttek a képeslapok. Ez a csodálatos jelenség pedig hagyománnyá vált: minden decemberben jöttek a levelek. Mára annyi van, hogy akár kitapétázhatnánk vele a házat”

– mondta a Promotions.hu-nak Szilvási Erika, akit lányával, Jázminnal együtt értünk utol. Nagy nap ugyanis a mai, hiszen nyáron lett 18 éves Jázmin, és kivételesen nem karácsony előtt özönlöttek az üzenetek, hanem születésnapja alkalmából is sokan köszöntötték a miskei lányt. Ennek persze előzménye is volt, Jázminnak ugyanis ez volt minden vágya ajándékul.

„Minden évben nagyon várom a karácsonyt az üzenetek miatt. Ebben az évben viszont nyáron is nagyot mertünk álmodani anyával: elterveztük, hogy a nagykövetekhez fordulunk, hátha belefér az idejükbe, hogy küldjenek egy üzenetet a világ bármely tájáról. El sem hittük, hogy mennyire kedvesek, hogy milyen sokan jeleztek vissza a kívánságomra. Egyedül Japánból kaptunk kételkedő hívást, mint mondták, sok a hamis levél, de miután leellenőrizték, hogy valóban mi vagyunk, máris elindították a folyamatot. Kaptam köszöntőt Amerikából, Ausztráliából, Kínából, rengeteg európai országból. És ma jött csak a legnagyobb meglepetés: reggel Erzsébet királynő levelét kézbesítette a postás, ez egy valóságos csoda!”

– mondta lapunknak Jázmin, aki még nyáron küldte el levelét a brit királyi családnak.

Fotó: Promotions.hu

Nem remélt választ, elküldte a fotóját, elmesélte, hogy minden boldogsága ez a többszáz lap, hogy édesapja néhány éve meghalt, valamint azt is, hogy fiatalon nagyon komoly betegséggel küzdött. Jázmin ugyanis 10 éves volt, amikor tüdődaganatot diagnosztizáltak nála, és bár a műtét sikeres volt, máig rengeteg vizsgálatra jár, tanulmányait 8 éve otthon, egyéni munkarendben végzi. A képeslapok láttán viszont úgy érzi: ő a legszerencsésebb lány a földön.

„Erzsébet királyné megköszönte a levelem, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy meghalt az apukám. Az egészségügyi állapotommal kapcsolatban azt írta, hogy reméli, most jól vagyok, jól érzem magam. Végezetül azt írta, fogadjam szeretettel a királyi család üdvözletét. Ennél szebb 18. születésnapi ajándékról nem is álmodhattam volna”

– mondta Jázmin, akit egyébként idén a köztársasági elnök, Áder János is felköszöntött. A kishölgynek az államfő azt írta: engedje meg, hogy feleségével, Hercegh Anitával születésnapja alkalmából tisztelettel köszöntse, majd derűs mindennapokat, javuló egészséget, önfeledt, boldog perceket kívántak Jázminnak születésnapja alkalmából.

Fotó: Promotions.hu

Szilvási Jázminnak nem titkolt szándéka, hogy rengeteg képeslapjával rekorder legyen, ezért ma is arra kért mindenkit, hogy amennyiben bárkinek akad néhány szabad perce, küldjön neki egy levelezőlapot. Ha bárki képeslapot küldene Jázminnak, írjon nekünk a szerk@promotions.hu e-mail címre, és megadjuk az elérhetőséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás