promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Caine: a napjaim meg vannak számlálva
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Oscar-díjas színész 88 éves korára belátta, hogy sok volt a napi egy üveg vodka.

A hosszú pályafutással büszkélkedő, sokoldalú Michael Caine (akire mostanában a Batman-filmek inasaként, Alfredként emlékezhetünk) úgy gondolja, hogy nemcsak a karrierje, de lassan az élete is a végéhez közeleg.

A 88 éves, kétszeres Oscar-díjas színész a közel hat évtizedes pályafutása alatt a 20. helyre került azon a listán, amelyen a legnagyobb jegybevételeket generáló sztárokat rangsorolták. Pedig jó esélye volt rá, hogy nem ér meg magas kort.

Caine a saját bevallása szerint is önpusztító életmódot folytatott. Fénykorában napi egy üveg vodkát és több doboz cigarettát fogyasztott el, így csodaszámba megy, hogy elkerülték a nagyobb betegségek. Egészen pár évvel ezelőttig, amikor felmerült a gyanú, hogy daganat van a testében.

Ennek hatására drasztikus életmódváltásra adta a fejét, jórészt felesége, a mellette 48 éve kitartó divatmodell, Shakira Caine ösztönzésére. Elhagyták az italt és a cigit, de még a cukrot és a sót is, hogy az idős színész életminősége jelentősen javuljon.

„Ledobtam magamról 13 kilót, egész egyszerűen azért, mert szeretném felnőni látni az unokáimat. Most hat és hét évesek, én pedig szeretnék még 10 évig velük lenni”

– fogalmazott meg impozáns terveket a sztár. Aki azért nem mondott le az összes szenvedélyéről, a baconös szendvics például továbbra is a nagy kedvence. Aktívan forgat is, a Best Sellers című filmet például kifejezetten miatta dicsérték a kritikák.

„Amikor már nem jönnek szerepajánlatok, akkor fogom azt mondani, hogy nyugdíjba mentem. A filmszakmának kell lemondania rólam, nem pedig nekem róla”

– mondta Caine, aki ma már csak bottal képes járni, sőt legutóbb a kísérőjébe kellett karolnia, hogy átvegyen egy díjat. A nyilvánosság előtt egyébként ritkán jelenik meg, a kedélyével azonban továbbra sincs gond, így az utolsó bölények egyikeként remélhetőleg láthatjuk még néhány alkotásban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás