promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol a magyar sportközösség: elhunyt Jeles Eszter
Borítókép:  Jeles Eszter a Longines Fegentri futamán /
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú hír rázta meg a hazai sportrajongókat, ugyanis két héttel a balesete után elhunyt egyik legtehetségesebb lovasunk, Jeles Eszter.

Jeles Eszter két héttel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet Isztambulban a Fegentri Amatőrlovas Világbajnokságon. Az eset sokkolta a lovasközösséget, illetve a magyar sportvilágot, és mindenki abban reménykedett, hogy a nyíregyházi kiválóság hamar felépül a sérüléseiből, de Jeles Eszter szervezete sajnos nem bírta tovább: nemrég kiderült, hogy elhunyt.

„Nagyon szomorúak vagyunk… Elvesztettük Jeles Esztert. Jeles Eszter, a magyar lovas, Toms nevű telivérével szenvedett balesetet a szeptember 5-én, Isztambulban, a Veliefendi Lóversenypályán megrendezett FEGENTRI Női Amatőrlovas Világbajnokság futamán. Esztert azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére a magyar lovas 13 napig tartó küzdelem után életét vesztette. Isten nyugosztalja a magyar lovast, Jeles Esztert. Őszinte részvétünk Családjának, sok erőt és kitartást a hozzátartozóknak”

– olvasható a Kincsem Park oldalán.

Így búcsúzott Jeles Esztertől a Magyar Lovaregylet:

„Mély fájdalommal és megrendült szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Jeles Eszter. Szervezete nem tudta legyőzni a két héttel ezelőtti baleset által okozott sérülést. Eszti hős volt, életét adta a lóversenyzésért. Emlékét örökre szívünkbe zárjuk.”

Jeles Eszter nem lovascsaládba született, mégis gyerekkorától kezdve imádta a lovakat.

„Annak ellenére, hogy nem lovak mellé születtem, és a családtagjaim közül sem foglalkoznak lovakkal, bennem már a kezdetektől fogva volt valamilyen kötődés irántuk. Négy éves koromban kezdtem el rendszeresen lovagolni, és azóta csak tovább erősödött ez a bizonyos kötelék”

árulta el annak idején Jeles Eszter.

Itt lehet megtekinteni a Magyar Lovaregylet posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás