Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Puzsér Róbert nagyon kiakadt: „Végigéltük a koronavírus és az emberi ostobaság első ostromát”

Puzsér Róbert nagyon kiakadt: „Végigéltük a koronavírus és az emberi ostobaság első ostromát”

Színes

Puzsér Róbert nagyon kiakadt: „Végigéltük a koronavírus és az emberi ostobaság első ostromát”

Színes

Baranyecz János 10:10

Puzsér Róbert kemény véleményt fogalmazott meg a koronavírus-járvánnyal, és annak kezelésével kapcsolatban.

Az ország legkönyörtelenebb kritikusa, Puzsér Róbert nemcsak a hazai celebvilágot szokta földbe döngölni, de időnként fontos társadalmi kérdéseknél is megosztja kőkemény véleményét a közönséggel, és ez most is így van: Puzsér Róbert kiakadt a koronavírus-járvány kezelésén, a vakcinaellenességen, a tömeghisztérián és egyebek között a felesleges pánikkeltésen is.

„A koronavírus ellen van vakcina, a közösségi médiahisztéria ellen továbbra sincs. Nem kérdés, hogy melyik a nagyobb kihívás. Nem ártana elkerülni a tömeges téboly újabb fellángolását a koronavírus-járvány következő hulláma előtt. [...] Az, hogy egy nyolcvanéves ember meghal az intenzív osztályon – akár koronavírusban, akár influenzában, akár rákban –, az akármennyire tragikus, épp annyira természetes. Az, hogy növekszik a delta vítusvariánssal fertőzöttek száma, szintén természetes, hisz ez a korábbinál ragályosabb, de szerencsénkre kevésbé halálos mutáció. Az pedig, hogy jelenleg hányan vannak kórházban, ugyanennyire érdektelen adat addig, míg ez a szám nem éri el azt a kritikus szintet, ahol már az egészségügyi rendszer működését veszélyezteti.

Jó lenne, ha a pánikkeltő hajlamú kattintásvadászok a jövőben azoknak a haláleseteit követnék, akik korábban megkapták az oltást, akiknek nem volt krónikus alapbetegségük, és akik még nem töltötték be a hetvenet. Jó lenne, ha a kormányzat meghatározná, hogy mely ponton kezd problémává válni az intenzív osztályok kapacitása és a kórházi ágyak száma, s addig a magyarok úgy kezelnék ezt a betegséget, mint bármilyen egyéb kórt, amely gyógykezelés tárgyát képezi.

A tömeghisztéria által kikényszerített lezárások társadalmi költségei felbecsülhetetlenek. A tönkrement vállalkozások, a diákok, akik másfél éven át nem kaptak érdemleges oktatást, a családok, amelyeket megnyomorított a bezártság, az ellátatlan betegek tízezrei olyan csoportok, amelyek jogosan várhatják el a maguk szempontjainak komolyan vételét – ideje kormánynak és médiának végre tudomásul venni, hogy egy járvány során nem a fertőzés az egydüli veszély.

Egy karantén senkinek nem jó – kivéve persze a Szilícium-völgyet, melynek vállalatai soha nem látott profitot kasszíroztak a járványhoz tartozó rohamos virtualizálódás nyomán. Nincs egyszerű válasz: a tudomány és a politika sötétben tapogatózik. A társadalmi felelősség ez esetben azt jelenti, hogy az állampolgárok és a hivatalos szervek, a sajtó és a kormányzat olyan viszonyokat teremt, amelyek közt a járványügyi szakemberek rájuk nehezedő nyomás nélkül végezhetik a munkájukat, és amelyek közt Magyarország működőképes marad. Nem ártana minél több honfitársunkat meggyőzni arról, hogy a vakcina alkalmazása jelen ismereteink szerint kevesebb kockázattal jár, mint a vírusfertőzés. Nem ártana a járvány következő hullámát ésszerűen, ugyanakkor normálisan átvészelni. Végigéltük a koronavírus és az emberi ostobaság első ostromát – az egymondatos igazságok, a kommentek képét öltő, csattanós világmagyarázatok szavatossága lejárt. Ideje józan és felelős polgárok társadalmaként szembenézni egy olyan krízissel, amelynél a jövőben csak súlyosabbak várhatók”

– írta cikkében Puzsér Róbert.

A visszajelzések alapján sokan egyetértettek a kritikussal, hiszen senki sem szeretne ismét bizonyos szempontból félelemben élni, mikor jön a járvány következő hulláma – bár voltak olyanok is, akik szerint kifejezetten jó, és megnyugtató, hogy folyamatos tájékoztatást kapunk a számokról, szóval ebből is látszik az emberek megosztottsága.

Borítókép: Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)