promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mosható WC papír a környezetvédők újabb Szent Grálja
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te meddig vagy hajlandó elmenni a környezetvédelemért?

Van már mosható arctisztító kendő, mosható zsebkendő, mosható betét, miért ne lehetne a WC papírt is egyszerű mosógép segítségével újrahasznosítani. Ha belegondolunk, nem terheljük meg a szennyvízcsatornákat és annyi fát sem kell kivágni, ellenben elég undorítóan hangzik.

De vajon meddig vagyunk hajlandóak elmenni a környezet védelme érdekében. A már fellelhető mosható wc papírok főként 100% organikus pamutból, bambuszból és kenderből készülnek. A felhasználók többsége, főleg a hölgyek a kis dolguknál, de az igazán feketöves környezetvédők széleskörűen is használják.

Az ötlet nem sokaknak nyerte el a tetszését. Bálint gazda Facebook oldala alatt főként ellenző hozzászólások vannak.

"Ettől meg a lapulevél is jobb ötlet!"

"Ja ,majd vendégségbe is viszünk sajátot"

"Mosópor, fertőtleníto es a vizhasznalat biztosan jo… mert ezt nem lehet holmi mosodioval meg 30fokos vizben mosni… tudom menjunk vissza a patakhoz!"

Egyrészről valóban környezetkímélőbb a dolog, hiszen kevesebb papír fogy, viszont több mosás, több víz, ezeket csak nem tároljuk hetekig. Másrészről nem tudjuk, hogy szívesen mosnánk a használt wc papírt ugyanabban a gépben, mint a ruháinkat. Ennek ellenére, ha valaki hajlandó beépíteni a mindennapjaiba ezt a nem túl bizalomgerjesztő tárgyat, a neten könnyen talál alternatívákat. A szórás elég nagy, már ami az árukat illeti,

500 forintért már lehet találni, de 14 ezerért is kapható.

Utóbbi biztos puhább és kíméletesebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás