promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő részletek: kiderült, mi után lett rosszul Schobert Norbi, mielőtt Réka mentőhelikoptert riasztott!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tegnap írtunk róla, hogy Schobert Norbi tegnap rosszul lett és mentőhelikopterrel kórházba kellett szállítani, most pedig kiderült, hogy előtte milyen tevékenységet folytatott.

A Bors információi szerint Schobert Norbert

a szokásos reggeli futását

követően, lett váratlanul rosszul saját otthonában. Ahogy írtuk: felesége, Rubint Réka is megerősítette a hírt, és Facebookon posztolt egy rövid közleményt is. Ebben arról írt többek között, hogy Norbit mentőhelikopterrel szállították egy budapesti kórházba, ahol jelenleg is orvosok felügyelete alatt áll.

Bár Norbi sportember, így az egyébként is megszokott reggeli futás nem okozhatott volna gondot neki, de ne feledjük, hogy fitneszedző már ötvenéves és korábban is több komoly betegséggel kellett szembenéznie. Ráaádásul saját elmondása szerint első, 2012-es szívműtétje után megérintette a halál szele. Még egy könyvet is írt arról a „kemény” negyven percről, amíg élet és halál között lebegett, mert a műtőasztalon az orvosok megállították a szívét.

Nem az első eset egyébként, hogy a megszokott reggeli futás után tragédia következik be: még június elején történt, hogy Polenyik Tamás, egy mentős szintén futás után lett rosszul, és az ő életét sajnos nem lehetett megmenteni. A mentős még elbúcsúzott kisfiától és utána ment el futni. Miután hazatért, összesett és meghalt. 

2017-ben pedig a tunéziai egészségügyi miniszter halt meg egy maratonfutás közben, miután 500 métert lefutott. 

Bár természetesen ezzel nem a futásról akarjuk lebeszélni olvasóinkat, hiszen rendkívül hasznos és egészségünkre, a kondíciónkra nézve is áldásos tevékenység, de azért ez a két történet is intő jel, hogy sohase erőltessük meg túlságosan magunkat kocogás közben. 

"A legtöbb futással kapcsolatos sérülés a nem megfelelően felhasznált erő és a hajlékonyság hiányából adódik, de természetesen sérülések, problémák alakulhatnak ki a nem megfelelő futóstílus következményeként is."

- írja a Futanet nevű oldal, sportorvosok tanácsára hagyatkozva, hozzátéve, hogy meg kell találnunk saját megfelelő ritmusunkat és futóstílusunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás