promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A lengyel olimpikon ezüstöt kapott, de aranyból van a szíve: árverésre bocsátotta frissen nyert érmét, hogy segítsen egy beteg csecsemőn
Borítókép:  Maria Andrejczyk / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor Maria Andrejczyk megtudta, hogy segítségre van szüksége egy beteg csecsemőnek, egyből aukcióra bocsátotta a tokiói olimpián szerzett ezüstérmét, hogy az árából ki tudják fizetni a pici szívműtétjét.

A 25 éves Maria Andrejczyk gerelyhajításban szerzett ezüstérmet az idei olimpián, ez pedig természetesen óriási dolog az életében. A lengyel olimpikon ezek után teljesen véletlenül botlott bele Facebookon egy gyűjtésbe, ahol egy Miloszek Malysa nevű csecsemő szívműtétjére próbáltak pénzt szerezni aggódó szülei – a sportoló ekkor komoly elhatározásra jutott.

Az aranyszívű Maria Andrejczyk árverésre bocsátotta frissen szerzett ezüstérmét, hogy az árából megcsinálhassák a pici életmentő beavatkozását – és végül sikerrel járt, ugyanis a Zabka nevű lengyel áruházlánc 125 ezer dollárt, azaz nagyjából 37,5 millió forintot fizetett érte, és ez fedezni tudta a műtét költségeit.

Az atléta hihetetlen emberségről adott tanúbizonyságot, de a történetnek itt még nincs vége, hiszen mint tudjuk, „jótett helyébe jót várj”: a Zabka kifizette a 125 ezer dollárt, de meglepő módon visszaadta Maria Andrejczyknek az érmet, mivel ez neki jár, ő dolgozott meg érte – így mindenki boldogan távozott, és bebizonyosodott, hogy vannak még jó emberek a világon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás