promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rajong a motorcsónakokért a világ talán leghíresebb rozmárja, Wally - videó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nem mindennapi rozmár tűnik fel időről időre Európa számos tengerpartján.

 

 

Wally különlegessége, hogy imádja a motorcsónakokat, sőt gyakran felmászik rájuk, hogy azokon pihenhessen.

Az utóbbi napokban Írországban kapták többször lencsevégre. A négy éves hím feltűnt Waterfoordban, majd a nyugat-corki lepárló üzemben. Nem csinál mást, mint felmászik neki tetsző motorcsónakra és kényelembe helyezi magát. A mászó technikája igen szórakoztató, beakasztja az agyarát a vízijármű szélébe és felhúzza magát. Sajnos ez sokszor kárt okoz a járművekben, sőt volt olyan, ami el is süllyedt. Ennek ellenére a csónaktulajdonosok elnézőek Wallyval, amíg nem találnak neki biztonságosabb pihenőhelyet, addig nem háborgatják.

Seal Rescue Ireland most azon dolgozik, hogy találjanak egy pontont vagy más úszó alkalmatosságot, ahol a rozmár biztonságban pihenhet és az állapotát is figyelni tudják.

Wally nem csak az íreket szórakoztatja, korábban feltűnt már az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban. A Scilly-szigeteknél pedig már van saját pontonja, miután ott is a tengerfenékre küldött több csónakot.

A rozmárok egyébként csak félig vízi állatok, időről időre meg kell pihenniük a szárazföldön vagy valamilyen szilárd felületen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás