promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem megy a szex a partnereddel? Lehet, hogy szexuális anorexiád van
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szexuális anorexia kifejezést egyre többen használják a köznyelvben, de mit jelent ez pontosan?

Ebben az esetben az anorexia természetesen nem azt jelenti, hogy lefogyunk, ha nincs légyott. A pontos definíciót Skultéti-Szabó Katalin pszichológus határozta meg, aki a Reggeli vendége volt az RTL Klubon.

Az anorexiánál ugyebár az ételt utasítja el az egyén, míg a szexuális anorexiában az együttléteket. Ez már ugyanolyan kényszeres lehet, mint amikor az anorexiában szenvedők egyáltalán nem akarnak enni, és már a gondolat is szorongást vált ki belőlük.

A pszichológusnő szerint itt nem csak egy együttléteket, hanem a maszturbációt is elutasítja az ebben a mentális betegségben szenvedő személy, mivel bűntudatot vált ki belőle.

Ez a szexuális averzió, vagyis undor ugyanúgy kialakulhat a nőknél, mint a férfiaknál.

Skultéti-Szabó Katalin kifejtette, hogy a szexualitás lényeges része az életünknek, és ha ezt elkezdjük tapasztalni magunkon, akkor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

Fontos az is, hogy ne féljünk ebbe belevonni a párunkat, mert emiatt nagyon sokan homokba dugják a fejüket, és élnek tovább szexualitás nélkül. Itt felszínre kerülhet az is, hogy már nem kívánjuk eléggé a párunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás