promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő vagy érdekes? Ennek a halnak emberi fogai vannak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritka, emberszerű fogakkal rendelkező halat fogtak az Egyesült Államokban.​

Nem mindennapi pikkelyes akadt egy pecás horgára Észak-Karolinában. A Nag's Head település egyik horgászközpontjának egyik törzsvendége, Nathan Martin fogta ki a mólón a furcsa kinézetű halat. A férfi reménykedett benne – látva a foggal teli szájat –, hogy bárányfejűt fogott.

A feltöltött fotó érdekes módon nem félelmet vagy riadalmat váltott ki a kommentelők között, inkább viccesre vették a figurát.

„Innen veszik a műfogsorokat?"

- írta az egyik, míg a másik szerint

„Ennek a halnak jobbak a fogai, mint nekem”

Az érdekes kinézetű fogás a piranha rokona. Átlagosan fél méter hosszú, bár több, mint 70 centisre is megnőhet, súlya pedig akár 27-28 kiló is lehet. Teste lapos, oldalát szürke alapon hat csíkban fekete pikkelyek borítják.

Nem kell megijedni, ha ilyennel fut össze az ember, leginkább gyümölcsökkel és apró halakkal táplálkozik, ezért olyan a fogsora, mint az emberé.

Azért azt javasoljuk a balatoni pecásoknak vagy a holtági fenekezőknek, ne szedjék a cuccokat és álljanak neki bárányfejűre „vadászni”, az állat ugyanis Dél-Amerikában az Amazonas és az Orinoco folyókban, illetve Pápua Új-Guineában őshonos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás