promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták Návai Anikót - vége a karrierjének?
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Plagizált interjú miatt rúgták ki.

Scarlett Johanssonnal olvasható egy interjú az egyik nemrég megjelent Nők Lapjában, amelyben a színésznő a Fekete Özvegy forgatása miatt Budapesten töltött napjairól, és emlékeiről beszélt Návai Anikónak, a Hollywoodban élő külföldi újságírók szövetségének tagjának, ám kiderült, hogy az interjút meghamisította.

A kreatív.hu írta meg, hogy Az interjú Scarlett Johanssonnal nem valódi beszélgetés eredménye volt, hanem egy összeollózott változat korábbi interjúkból és máshonnan engedély nélkül átvett részletekből. Návai Anikó elismerte, hogy plagizált interjút adott le a Nők Lapja címlapsztorijához.

A lap főszerkesztője, Vass Virág így nyilatkozott a The Wrap-nek:

„Návai hatalmas hibát követett el, minden kapcsolatot megszakítanak vele. Hozzátette, tájékoztatni fogják olvasóikat az ügyről és minden érintettől elnézést kérnek a kellemetlenségért”

(A szóban forgó Nők Lapja címlapja.)

Návai Anikó a ScreenRant-től vett át részleteket az interjújához, de forrásmegjelölés nélkül. A sztárriporter azzal védekezett, hogy minden újságírónak joga van régebbi beszélgetések vagy jegyzetek felhasználásához egy új anyaghoz.

Vass Virág viszont azt mondta, hogy Návai úgy adta le az anyagát, mintha az egy frissen készült interjú lenne. Sőt, az anyag végén még meg is jelölte a hamis interjú idejét és helyszínét: Los Angeles, 2021. június 15.

Természetsen a hír Scarlett Johansson ügynökségéhez is eljutott, ahol megerősítették, hogy a színésznő a szervezet egyetlen tagjának, így Návai Anikónak sem adott interjút. Návai pedig azzal a közös fotójukkal reklámozta a kamu interjúját, ami még a Házassági történet kapcsán készült 2019-ben. Egy biztos, ezek után nem valószínű, hogy bárki szívesen dolgozna együtt Návai Anikóval.

A Nők Lapja nemrég egy hivatalos közleményt küldött nekünk a történtekről, amelyet változtatás nélkül közlünk!

A Nők Lapjában 2021. július 7-én megjelent, Návai Anikótól származó Scarlett Johansson interjú hamis színben tüntethette fel az interjúalanyt, és nem a Nők Lapja, illetve annak kiadója szerkesztőségi elvei szerint készült. A szerkesztőséget is megdöbbentette az a tény, hogy a Návai Anikótól vásárolt, valódiként eladott interjú nem valósult meg.

A Nők Lapja szerkesztősége megköveti olvasóit és partnereit, továbbá hivatalos úton is elnézést kér az interjúalanytól és menedzsmentjétől. A nevezett cikket a kiadó természetesen már eltávolította online felületeiről.

A több mint hetvenéves Nők Lapja alapértékének tekinti a hiteles tájékoztatást. Návai Anikó, aki tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek és hosszú évek óta szolgáltatott alkalmanként tartalmat Magyarország legnépszerűbb női hetilapja számára. Az ominózus cikk kapcsán, a szerkesztőség tudta nélkül, alapvető etikai szabályokat hágott át, ezért a Nők Lapja, valamint kiadója, a Central Médiacsoport elhatárolódik az újságíró tettétől és minden szakmai kapcsolatot megszüntet vele.

„A kiadó haladéktalanul megvizsgálja a szükséges jogi lépések lehetőségét az ügyben, valamint felülvizsgáljuk a szerkesztőségben a források ellenőrzésének szigorítását”

– nyilatkozta az ügy kapcsán Vékási Andrea a Nők Lapja portfólióigazgatója.

„A Nők Lapja számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy minden anyaga autentikus forrásokra épüljön. Ami történt az ellentétes a Nők Lapja hitvallásával, szakmai irányelveivel és gyakorlatával. Az ügy kapcsán minden érintettől, de különösen olvasóinktól elnézést kérünk!”

– tette hozzá Vass Virág főszerkesztő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás