promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ettől eldobod az agyad - csocsózni és motorozni is lehet a világ legmélyebb medencéjében
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régóta tudjuk, hogy Dubaj egy elképesztő hely, ahol nyáron lehet snowboardozni, ahol minden csupa pompa és csillogás. Most pedig egy újabb kuriózummal bővült ez az elképesztő város.

A világ legmélyebb medencéje kezdte meg működését ebben a csodás városban. A csaknem 60 méter mély víz alatti világ tele van kalanddal. A Deep Dive Dubai 15 méterrel mélyebb és négyszer nagyobb, mint a világ bármely már búvármedencéje.

És csak, hogy maradjunk a számoknál. Ebben a gigantikus méretű medencébenv 14 millió liter édesvíz van, ami hat olimpiai medencének felel meg, a vízhőmérséklet pedig mindig 30 fok. Itt egy-egy merülést tutira nem törölnek a rossz időjárási körülmények miatt.

Ha valaki alámerül, kicsit Atlantisban érezheti magát, hiszen az attrakció témája egy elhagyott, elsüllyedt város.  Van telefonfülke, csocsóasztal, sakk, de felpattanhatunk egy motorra vagy megpihenhetünk egy kávézóban is.

A nagy mélységben természetesen a biztonságra is nagyon ügyelnek. 56 kamera figyeli a búvárkodók minden mozdulatát és a legkorszerűbb világítási és hangrendszerek teremtik meg a víz alatti hangulatot. Emellett a vizet hat óránként szűrőn keringetik. Van egy 12 fős személyzettel rendelkező létesítmény is, amely a régió legnagyobb és legfejlettebb létesítménye, hogy a búvárokat baleset esetén ellássa.

[[vid1]]

De ha valakit ez a hihetetlen víz alatti világ nem sarkallna merülésre, a barátokat és a családtagokat egy óriás kivetítőn követheti nyomon és lehet részese ennek a páratlan élménynek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás