promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dubaiban még a metró is luxus
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


A Khalid Bin Al Waleed megálló hatalmas tereivel, kristálycsillárjaival, színeivel inkább emlékeztet egy luxushotel halljára, mint egy metróállomásra.

A dizájnt egy cseh tervező, Jitka Kamencová Skuhravá jegyzi. Az általa megálmodott hatalmas, vizes hatású csillárokat a helyiek már elnevezték "gigantikus polipoknak" a formájuk miatt.

dubaj metro 2

A grandiózus csillárok elkészítéséhez különleges technológiákat alkalmaztak. Az mennyezetre simuló alap edzett, hajlított üvegből készült, a polipkarokat idéző hosszú cseppeket pedig kézműves módszerrel, üvegfújással gyártották. A lágy, szórt fényeket 150W-os projektorral, a többit pedig LED világítással oldják meg.

A Burjuman Mall bevásárlóközpont alatt elhelyezkedő megálló felújítása során a kék szín, és vele a víz elem vált hangsúlyossá. Ez - kiegészülve a csillárok által árasztott fénnyel -, extravagáns belső tereket eredményez. A luxus metróállomáson a bevásárlóközpont látogatói mellett főleg üzletemberek fordulnak meg, mivel a dubaji banknegyed is a megálló közvetlen közelében található.

dubaj metro 3


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás