promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda önzetlenség: hét gyereket nevel a tévés, öt nem a saját vére
Borítókép:  HGTV
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az örökbe fogadott kicsik ráadásul mindannyian súlyos fogyatékossággal rendelkeznek.

A HGTV csatornán futó Boise Boys című házfelújító műsor házigazdái nem semmi fickók. Luke Caldwell és Clint Robertson összesen 10 gyereket nevelnek a feleségeikkel, és nem mellesleg sikeres vállalkozást visznek az Idaho állambeli (vagyis Isten háta mögötti) Boise városában.

A nagyobb terhet a dizájnért felelős Luke viszi a hátán, hiszen neki 7 srácot kell eltartania, akik közül ráadásul 5-en örökbefogadottak, és speciális fogyatékossággal rendelkeznek. A férfi gyerekkori szerelmét vette el 20 éve, Miranda pedig két gyermeket szült neki.

Később aztán megbeszélték, hogy a családot csakis adoptálás útján fogják bővíteni.

Mivel fiatalabb korukban eljutottak néhány árvaházba, egyértelmű volt számukra, hogy az ottani nehéz sorsú kicsik helyzetén próbálnak majd javítani. Luke Indiában, a felesége Romániában szerzett tapasztalatokat ezen a téren, de a saját – egészséges – gyermekeik első új testvérkéje Kínából érkezett, az 5 éves, nyitott gerinccel élő Morris személyében.

A kisfiúnak nagyon hiányzott árvaházbeli cimborája, Jin Jahn (mai nevén: Ezra), akit Luke és a felesége emiatt hamarosan szintén adoptált. Majd ugyanarról a helyről csatlakozott a famíliához Tucker és Darla. Hárman közülük Down-szindrómások.

Így már összesen nyolcan voltak a családban, és ahol ennyien elférnek, ott jut hely egy kilencediknek is. 2019-ben fogadták örökbe Ukrajnából az akkor 15 éves Annát, aki Amerikában a Promise nevet kapta.

Luke eleinte attól tartott, hogy az adoptált gyerekeit nem lesz képes annyira szeretni, mint a sajátjait, de ez a félelme hamar elpárolgott. Őszintén mondhatja, hogy semmi különbséget nem érez, s bár a kicsik egy része még mindig nem kommunikál túl jól, a szeretet nyelvét egyformán érti az egész család.

Az ingatlanok átalakítása közben fennmaradó szabadidejét Luke lényegében teljes egészében a feleségére és gyerekeikre áldozza. Hanyagolja a közösségi médiát, sőt igazából a telefont is csak a legközelebbi ismerőseinek veszi fel, ha otthon van.

Ami a műsorvezető társát illeti, Clint Robertson első pillantásra fafejű kőművesnek tűnik, de valójában nagyon is céltudatos és dörzsölt építési vállalkozó. 2010-ben például részt vett a The Apprentice (A gyakornok) című tévéshow-ban, és általános vélemény volt, hogy neki kellett volna megnyernie. Ebben a műsorban kerestek segítőt Donald Trump ingatlanmogul, a későbbi amerikai elnök mellé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás