promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
És akkor a házaspár számláján hirtelen megjelent 50 milliárd dollár
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Négy napig volt náluk tévedésből az összeg, és azt tették vele, amit a legtöbben tennének.

Alaposan meglepődött egy amerikai házaspár, amikor a bankszámlájukon váratlanul megjelent 50 milliárd dollár. Természetesen a pénzintézetük hibázott, de ilyenkor az ember akaratlanul is eljátszik a gondolattal, vajon hogyan tudna valamicskét lecsípni a tetemes összegből.

A férj azonban talpig becsületesen járt el, abban bízva, hogy példája másokat is arra ösztönöz, hogy mindig a helyes utat válasszák. A férfi éppen holtfáradtan ért haza a munkából, amikor a felesége kitörő lelkesedéssel megmutatta neki az okostelefonján a bankszámlájuk egyenlegét.

Előbb azon kezdtek el töprengeni, vajon miért kaphatták, de aztán rájöttek, hogy minden bizonnyal tévedésből. Nem különösebben sajnálták visszaadni, mert fogalmuk sem volt arról, mihez kezdenének egy ekkora summával.

A két gyermeket nevelő szülők rögtön felvették a kapcsolatot a bankkal.

„Tudtuk, hogy nem a miénk. Nem dolgoztunk meg érte, szóval nem kezdhetünk vele semmit”

– jegyezte meg kissé ódivatúan a férj. A pénzintézet megköszönte a segítséget, de még hagyta egy kicsit dúskálni őket az elképzelt javakban, hiszen csak 4 nap múlva tüntette el a számlájukról a milliárdokat.

„Azért azt tudni szeretném, mindez hogyan történhetett meg. Elgondolkodtató, hogy a bankszámláink csak ennyire biztonságosak”

– tapintott rá a lényegre a férfi. Az ingatlanosként dolgozó férj a sajtó kedvéért aztán röviden kifejtette, milyen érzés volt néhány pillanatig milliárdosnak lenni.

„Szenzációs ennyi nullát látni a számlán lévő összeg végén. Öröm volt nézni, még ha tudtuk is, hogy ez nem a valóság.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás