promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Superman és a Halálos fegyver-széria rendezője, a legendás Richard Donner
Borítókép:  Richard Donner / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyászol egész Hollywood, ugyanis 91 éves korában elhunyt minden idők egyik legikonikusabb rendezője, Richard Donner, akinek egyebek között a Halálos fegyver-szériát is köszönhetjük.

Richard Donner 1930. április 24-én született New Yorkban, majd egész fiatalon eltökélte, hogy színész lesz. Szerepelt pár alkotásban, de végül rendezőként tudott igazán érvényesülni. Először reklámokat, majd televíziós sorozatokat és filmeket készített, aztán a '60-as éveben már a mozikat is elkezdte meghódítani – de azt valószínűleg senki sem gondolta, hogy nem sokkal később a világ egyik legsikeresebb rendezője lesz.

Az 1976-ban bemutatott Ómen című klasszikus horrorfilm volt Richard Donner első igazi átütő sikere, és innentől kezdve nem volt megállás: 1978-ban a Superman című alkotással elkészítette az első modern, formabontó szuperhősös filmet (ami megalapozta az egész műfajt), 1985-ben jött a Kincsvadászok, 1987-ben a Halálos fegyver (aminek mind a három folytatását ő csinálta), és az 1995-ös Maverick-et is neki köszönhetjük Mel Gibson főszereplésével.

A rendező utolsó nagy dobása a 2006-os 16 utca volt Bruce Willisszel, és állítólag hosszú ideje dolgozott már a Halálos fegyver ötödik részén is, ami a tervei szerint az utolsó munkája lett volna – természetesen Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével.

Richard Donner 91 évesen halt meg, de eddig még nem derült ki, hogy pontosan melyik napon, és miért. Egyedül annyi biztos, hogy egész Hollywoodot elkeserítette a hír, de legjobban felesége, Lauren Shuler Donner gyászolja őt, akivel 1986 óta voltak házasok. Elveszítettünk egy legendát, de a munkája örökké velünk marad, hiszen rengeteget köszönhetünk neki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás