promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berki Krisztián egy igazi hős lett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két fiatal fiú köszönheti az életét Berki Krisztiánnak.

Berki Krisztián oly sokszor volt már botrányhős, de most megmutatta az egész országnak, hogy igenis nagy szíve és lelke van, és ha kell, életet is ment. Az egykori labdarúgó fontosnak tartja, hogy tudjunk segíteni a bajba jutott embereken nemcsak a parton, de a vízben is. Ezért ő maga is vízimentőként szolgál, és néhány napja is megmentett két életet.

Történt ugyanis, hogy két fiatal fiú beborult a vízbe egy kétszemélyes kajakkal. A médiaceleb Szabó Barna vízimentővel együtt azonnal a segítségükre sietett egy katamaránnal, és kimentették a fiatalokat. 

„Sokan félvállról veszik a vizet és a vízen létezést. Én fontosnak tartom, hogy segíteni tudjak a bajba jutottatakon, méghozzá szakszerűen. Megfigyeltem, hogy aki azt gondolja, hogy magabiztos a vízen, vészhelyzetben ő is pánikba esik. Ilyenkor nagyon fontos a szakavatott segítség. Most a kajakommal húztam ki egy nyolcvan kilós srácot, de van, hogy saját erőből, saját testsúllyal kell ezt megtenni, és közben meg kell nyugtatni a bajba jutottat, hogy nem lesz semmi gond. Higgadtnak kell maradni, hiszen akkor érzi majd magát igazán biztonságban a mentett. A Balaton gyönyörű. A föld, a víz és a levegő hármasa. Ugyanakkor nagyon veszélyes is. Óvatosnak kell lenni, ha pedig bajban vagyunk, nem szabad szégyellni, hogy segítséget kérjünk a szakamberektől”

- nyilatkozta Berki Krisztián a likebalaton.hu-nak.

Miklós László, a Badacsonyi Vízimentő Szolgálat vezetője elmondta, hogy Krisztián pár évvel ezelőtt végezte el a vízimentő képzést.

„Erről szólt az Édes Élet egyik epizódja. Ekkor ismerkedtek meg vele a Badacsonyi Vízimentő Szolgálat tagjai. Azóta is igyekszik népszerűsíteni a vízimentést. A személye miatt gyakran érik támadások, de ezzel nem szabad foglalkozni. Nyár van és mindenki azért küzd, hogy megteremtse a fürdőzés biztonságos feltételeit. Krisztián is ebben vállal munkát és felelősséget azzal, hogy ezen a hétvégén Badacsonyban szolgál és ezzel népszerűsíti is a vízimentést. Krisztián nagyon lelkes, jól végzi a munkáját, s mindenkinek segít. Természetesen felismerik az emberek, olyankor kérnek tőle közös fotót is. Rendkívül népszerű itt, Badacsonytomajon és a Balaton partján”

Az alábbi videóban Berki Krisztiánt és kislányát, Natasát láthatjuk, ahogy a Balatonon kajakoznak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás