promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanye West kegyetlenül izléstelen cípőjét másolta le a Walmart, ezért a sztár perel!
Borítókép:  Kanye West/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kanye West és Yeezy cipőmárkája beperelte a Walmartot, azzal vádolva a kiskereskedelmi óriást, hogy hamis cipőket árul.

Konkrétan a milliárdos rapper csütörtökön a Los Angeles-i bíróságon benyújtott panaszában azt állítja, hogy az óriás diszkont áruház a bizarr kinézetű Foam Runner cipőinek hamisított változatait árulja - írja a New York Post.

A tavaly 75 dolláros kiskereskedelmi áron bevezetett valódi Yeezy cipők kezdetben nem túl hízelgő kritikákat kaptak.

Ennek ellenére szinte azonnal elkeltek, és a per szerint most a másodlagos piacon ennek a háromszorosáért árulják őket. A Walmart oldalán a hamisítványok eközben 21,99 és 33,99 dollár között mozogtak páronként. Bár a Yeezy figyelmeztetést küldött a Walmartnak, amelyben felszólította, hogy távolítsa el a hamisított tornacipőket az oldaláról, a kereset szerint ezt mindeddig nem tette meg.

"A Walmart szemérmetlenül kihasználja az ő és a Yeezy márka népszerűségét azzal, hogy a Yeezy Foam Runner utánzatát kínálja eladásra."

- áll a keresetlevélben. mely a továbbiakban azt állítja, hogy "a Yeezy márka "milliárdos" értékű, az utángyártott cipőkből származó potenciális veszteség pedig "százmilliós nagyságrendű".

A Yeezy részben azért aggódik, mert a Walmart.com-on árult utánzatok "gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek" az eredetitől, áll a keresetben. "A fiam a Yeezy cipőket akarta, de ezek hasonlóan néznek ki, és sokkal olcsóbbak" - írta az egyik vásárló az oldalon a kereset szerint.

"A fogyasztók valószínűleg megvásárolták volna a Yeezy Foam Runnert, ha nem az olcsóbb, cipőutánzatról van szó."

- áll a panaszban.

Amellett, hogy ellopják a Yeezy piaci részesedését, a hamisított cipők "nem megfelelő minőségűek", ami viszont a kereset szerint árt a "Yeezy márka hírnevének és jó hírnevének". Több vásárlói panaszt is idézett, miszerint a cipők rosszul illeszkednek, és "20 perc viselés után elszakadnak", az egyikük pedig azt tanácsolta: "Ne vegyétek meg ezt a szemetet".

Úgy tűnik, a Walmart a legtöbb hamisított Foam Runnert eltávolította a weboldaláról, bár néhányat még mindig lehetett találni a csütörtök délutáni keresés során. Sőt, a Walmart.com áttekintése más hamis Yeezy árucikkeket is talált, köztük egy pár "Yeezy Inspired Slides"-t, amelyet 38,99 dollárért árulnak. A Yeezy-t kizárólag az Adidas forgalmazza.

A Walmart közleményében azt írta:

"A panaszban említett terméket nem a Walmart, hanem harmadik fél értékesítői árulják. Az ehhez hasonló állításokat komolyan vesszük, és felülvizsgáljuk a panaszt. A bíróságon megfelelő módon fogunk válaszolni, miután kézbesítették nekünk a panaszt".

A csütörtöki kereset egy West és a Walmart közötti védjegyvita nyomán érkezett a "napsugarak" logódizájn miatt, amelyet West a Yeezyhez szeretne használni, de amely a Walmart szerint túlságosan hasonlít a 13 éves naplogójához.

(New York Post)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás