promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepőt lépett a Disney: döbbenetes dolog derült ki a Marvel univerzum egyik legnépszerűbb karakteréről
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Loki című Disney+ sorozat harmadik epizódja nyilvánvalóvá tette, hogy a Tom Hiddleston által alakított norvég isten a Marvel Cinematic Universe első biszexuális főszereplője.

A sorozat harmadik epizódjának egyik jelenetében Loki (Hiddleston) Lady Lokival (Sophia Di Martino) beszélget – önmagának női változatával egy másik időből –, amikor a két szereplő elvesztett szerelmeiről kezd diskurálni.

Az italozgatás során Lady Loki megkérdezi, hogy Loki – aki ugyebár asgardi herceg – talált-e valaha szerelmet „leendő hercegnők, esetleg más hercegek körében?”

A kérdésre Loki fanyar viogyorral felel:

„Mindkettőből volt egy kis részem.”

Ez megerősíti a Disney korábbi állítását, amely szerint Loki nem „gender fluid”.

„A genderfluid olyan ember, akinek a megélt neme az idő folyamán változik a nő és a férfi között. A váltás akár naponta, havonta vagy néhány évente is történhet, de egy genderfluid személy akár egyszerre több nemre jellemző tulajdonságot is mutathat.” (Forrás: lexiq.hu)

A Disney+-on bemutatott epizód után Kate Herron, a sorozat rendezője a Twitteren ismerte be, hogy Loki szexuális hajlamait kezdettől fogva a sorozatba kívánta foglalni.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy csatlakoztam a Loki alkotógárdájához, nagyon fontos volt cél volt a számomra, bemutathassam Lokit, mint biszexuális egyént. [...] Tudom, hogy ez csupán egy apró lépés, de nagyon boldog vagyok, és a szívem csordultig telt, hogy kimondhattam ezt a Marvel kánonjában"

– írta a Twitteren.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás