Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az olaszok saját emojit követelnek a rozébornak

Az olaszok saját emojit követelnek a rozébornak

Színes

Az olaszok saját emojit követelnek a rozébornak

Színes

Helmeczi Benjamin 17:36

Saját emojit kér a rozénak az észak-olaszországi rozébor készítőinek egyesülete az amerikai Unicode konzorciumtól, akik az egységes internetes írásrendszerek szabványát gondozzák.

A közösségi oldalakon számos emoji közül választhatunk, persze így is akadnak még hiányosságok, amelyeket idővel muszáj lesz pótolni. Most például a rozébornak követel igazságot az észak-olaszországi rozébor készítőinek egyesülete, akik nehezményezik, hogy csupán a vörösbor kapott helyet az emojik között.

„Ha barátainkkal a WhatsAppon, az Instagramon vagy a Facebookon borokról írunk egymásnak, akkor használhatjuk a vörösboros kehely, a két koccintó pezsgőspohár vagy a pezsgős üveg emojiját, viszont teljesen hiányzik a rozét képviselő ikon"

- idézte Franco Cristoforettit, a Chiaretto és a Bardolino konzorcium elnökét a WineNews.it olasz borszaklap.

Cristoforetti szerint a rozé évtizedeken át háttérbe szorult és a hátrányt még most is szenvedi, noha néhány éve az egész világon óriásira nőtt a kereslet iránta.

Az olasz borászok kérésére a veronai Paffi stúdió készítette elé a Pink Wine elnevezésű emojit, amely két, rozéval töltött, koccintó borospoharat ábrázol, felettük egy szintén rózsaszín szív.

A kérést aláírásgyűjtéssel is meg akarják támogatni, a kampány június 21-én, az olasz rozé nemzeti napján indul, és maga Cristoforetti lesz az első aláíró.

Borítókép: Flickr