promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, ki örökölte Fülöp herceg hatalmas vagyonát
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg 99 éves korában, idén április 9-én hunyt el. A The Sun pedig most kiderítette, hogy Edinburgh hercege pontosan mennyi pénzt hagyott a családjára, de az előkelőség három hűséges udvaroncára is gondolt.

A lap kiderítette, hogy Fülöp hercegnek összesen 30 millió font, vagyis átszámítva 12 milliárd és 174 millió forint vagyona volt, ami halálával átszállt az örökösökre; de kik kaphatnak majd a hatalmas vagyonból? A Buckingham-palotához közeli forrás azt állítja, hogy a herceg még a legközelebbi segítőit is megjutalmazta.

A bennfentes szerint magántitkára, Archie Miller Bakewell, a hírnöke, William Henderson, és az inasa, Stephen Niedojadlo is nagyon közel állt a herceghez, így ők sem maradtak ki az örökségből. 

Fülöp unokáira is szép összeg szállt, még Harry is kapott az örökségből, aki az elmúlt hónapokban számos kellemetlen dolgot állított a családjáról. Sőt, állítólag Fülöp még azt is elintézte, hogy ne kelljen szeretteinek örökösödési adót fizetnük. Az összes jogi procedúrát még a halála előtt lerendezte.

Gyermekei, Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd wessexi gróf a herceg 13 ezer darabos könyvgyűjteményét is megörökölte. A kiadványokat a Buckingham-palota könyvtára őrzi, bár egy ideig Sadringhamben volt a híres gyűjtemény, hiszen a herceg az utolsó éveinek zömét ott töltötte.

Azt azonban a bennfentes sem árulta el, hogy pontosan milyen részben oszlik majd el a vagyon, és ki örökölte a legtöbbet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás