promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tetovált, emberi kart öklendezett fel egy akváriumi cápa
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A detektívek az akváriumba egy olyan kérdéssel szemesültek Ausztráliában, amely karrierjük hátralévő részében kísérteni fogja őket: „hogy a fenébe került egy tetovált kar az akváriumi cápatartályba?”

1935-ben, egy átlagos napon egy 4,4 méteres tigriscápa egy emberi kart öklendezett fel egy ausztrál akváriumban. A történet úgy hangzik, mint az 1980-as évek zsaru show-inak egy pocsék epizódja, pedig valós eseményekről van szó.  

A jellegzetes (két boxolót ábrázoló) tetoválásnak és az ujjlenyomatoknak köszönhetően a nyomozók kiderítették, hogy a testrész egy 45 éves angliai származású, amatőr ökölvívó bal karja volt, James "Jimmy" Smith-szé, aki egy biliárdszalonban dolgozott a belvárosban.

Később kiderült, hogy Jimmy kapcsolatban állt számos városi bűnbandával – nevezetesen egy Reginald Holmes nevű üzletemberrel is. Holmes révén Jimmy részt vett egy jövedelmező vállalkozásban, amelynek keretében csónakokkal koordinálták a kábítószer-szállítmányokat Sydney partjainál. A páros viszonya azonban később, egy balul elsült akció miatt megromlott. 

Jimmy-t utoljára 1935. április 7-én látták életben a cronullai Cecil Hotelben, ahol egy Patrick Brady nevű sráccal iszogatott és kártyázott. Amikor már elegendő mennyiségű alkohol folyt az ereikben, Brady bérelt egy taxit, amely egyenesen Holmes lakása felé vette az irányt. A sofőr arról is beszámolt, hogy Brady láthatóan ideges volt, és valamit rejtegetett a kabátja alatt.

1935. május 16-án, három héttel azután, hogy a tigriscápa felöklendezte Jimmy karját, a rendőrség gyilkosság gyanúja miatt letaróztatta Brady-t, aki azonban Holmes ellen vallott. A rendőrség kihallgatta Holmest, a férfi azonban tagadta, hogy valaha is ismerte volna Bradyt. 

Május 20-án Holmes fegyverrel szállt be motorcsónakjába, és Sydney kikötője felé tartott. Megpróbált részegen véget vetni az életének, azonban életben maradt és kábultan ébredt fel a hajón.

Miután felépült, Holmes elmondta a rendőrségnek a történet a saját nézőpontjából.

Azt állította, hogy Brady Smith levágott karját tartva érkezett a házába, és azzal fenyegetőzött, hogy megzsarolja, ha nem fizet ki neki egy jelentős összeget. Holmes szerint Brady megölte Jimmy-t, feldarabolta a holttestet, és egy csomagtartóba tette, amelyet a Gunnamatta-öbölbe irányított.

[[cikk2]] 

Holmes beleegyezett, hogy elmeséli a történetét egy bíró előtt, ám a bírósági ügy reggelén holtan találták autójában, három golyóval a mellkasában. A legfontosabb tanúvallomások nélkül a bírósági ügy megoldatlan maradt, és Brady-t szabadon enegedték. A mai napig senkit nem vettek őrizetbe James „Jimmy” Smith meggyilkolásával.

A kérdés továbbra is megoldatlan maradt: hogyan került Jimmy tetovált karja az akváriumba?

A rendőrség legvalószínűbb elmélete szerint Brady a levágott kart Holmes házához vitte, hogy megpróbálja megfélemlíteni és pénzt kicsikarni belőle. Pánikba esve Holmes Sydney egyik tengerparti külvárosába hajtott, és belevetette a végtagot az óceánba. Feltételezések szerint egy kis cápa egészben lenyelte Jimmy karját, majd ezt a kis cápát nem sokkal később egy nagyobb tigriscápa kebelezte be.

Nem csak Jimmy küzdött a pénzért ekkortájt. Bert Hobsonra, a Coogee Aquarium tulajdonosára szintén nehéz idők jártak, mert nem ment túl jól az üzlet. Hobson kétségbeesetten próbálta visszacsalogatni a látogatókat az akváriumba. A nagyobb látványosság érdekében embereivel elkaptak egy vad tigriscápát, és az akváriumba szállították. Ez a cápa azonban a tudta nélkül lenyelte Jimmy karját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás