promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: Hitler sosem volt képes rá, pedig nagyon szerette volna megtanulni – kitalálod, mi az?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Félelmetes hatalmú diktátorokként százmilliók sorsának urai voltak, azonban még mindig rengeteg a titok és a rejtély körülöttük. Legújabb kvízünkben a legnagyobb diktátorok életébe ásunk bele, ahol bőven akadnak furcsaságok.

A legtöbb szakember szerint minden ország történelmében benne rejlik a diktatúra lehetősége, és csak a véletlenen múlik, hogy válságos pillanatokban nem megy át a teljes hatalom a kiválasztott egyén kezébe. A nagy válságokat mindenhol csak központosított hatalommal lehetett legyőzni. Ezt sem a mai társadalmak találták ki. A görög városállamokban, ha kellett, a polgárok választottak diktátort maguknak – türannoszt –, akinek a helyzet normalizálása után önként vissza kellett adnia megbízatását. Ha ezt nem tette meg, száműzték vagy kivégezték.

A diktátorok többségére jellemző, hogy ifjan éppen az ellen lázadnak a legjobban, ami későbbi hatalmuk alapját képezi. Bár nem minden lázadóból válik milliók rettegett ura, ám az megfigyelhető, hogy az egyeduralkodók majd’ mindegyikében erős ellenállás élt a kemény szülői kéz ellen.

Legújabb kvízünkben a legnagyobb diktátorok életébe ásunk bele, ahol bőven akadnak furcsaságok. Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás