promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egész Amerika megőrült! Caitlyn Jenner is indul a kormányzóválasztáson? 
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egymás után érkeznek a hírek arról, hogy újabb és újabb celebek merülnének el a politika világában. Legutóbb Caitlyn Jenner jelentette be, hogy indulna Kalifornia állam kormányzói címéért.

A 71 éves volt olimpikon és valóságshow sztár bejelentette, hogy már be is nyújtotta a papírokat, hogy 2022-ben indulhasson a választásokon.

„Benne vagyok! Kaliforniáért megéri harcolni” 

– tweetelte pénteken Jenner.

„Kalifornia közel 50 éve az otthonom. Azért jöttem ide, mert tudtam, hogy itt bárki, a hátterétől és a társadalmi státuszától függetlenül valóra válthatja az álmait. Az elmúlt évtizedben azonban az aranyállam csillogását olyan egypártos szabályok homályosították el, amelyek a politikát helyezik a haladás és az emberek iránti elkötelezettség fölé” 

– folytatta Jenner a kampányweboldalán megosztott nyilatkozatában. 

A celeb többek között Kalifornia jelenlegi kormányzóját, a demokrata Gavin Newsomot is bírálta, amiért a férfi a koronavírus-járvány közepette a kaliforniai lakosokat otthonmaradásra szólította fel, miközben állítása szerint a kormányzó „lobbista barátaival együtt vacsorázik az éttermekben.”

Valami mintha megváltozott volna Amerikában, az elmúlt hónapokban ugyanis több híresség is bejelentette, hogy beleveti magát a politikába. Nemrég a True Detective sztárja, Matthew McConaughey azt állította, hogy szívesen elindulna a texasi kormányzói címért, valamint Dwayne „a Szikla” Johnson is komolyan fontolgatja, hogy birokra száll az USA elnöki címéért, akit az emberek – egy előzetes közvéleménykutatás alapján – igen nagy számban támogatnának.

Úgy tűnik, az amerikaiak számára a tapasztalat továbbra sem szükséges egy ilyen poszt betöltéséhez. A szintén tapasztalat nélkül megválasztott Donald Trump volt elnöknek egyébként továbbra is komoly támogatottsága van a republikánus pártban, és korábban is volt már rá példa, hogy egy hollywoodi sztár betört a politika világába.

Ha Jenner nyerne, nem ő lenne Kalifornia első celeb-kormányzója, 2003 és 2011 között ugyanis például az akciósztár, Arnold Schwarzenegger ült a kormányzói székben.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás