Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyszer csak előbukkant valami a csomagolt saláta zacskójából

Egyszer csak előbukkant valami a csomagolt saláta zacskójából

Színes

Egyszer csak előbukkant valami a csomagolt saláta zacskójából

Színes

BV 17:36

Egy ausztrál házaspár mérges kígyót talált az Aldiban vásárolt, csomagolt salátában.

Az körülbelül 20 cm hosszú állat valószínűleg nyugodtan aludt a szupermarket hűtött élelmiszerrészlegén, amikor Alexander White a salátával együtt felkapta. Nem volt nála kosár, így az egész üzletben kézben vitte körbe, majd a hátizsákjába tuszkolta a zacskót a tízperces hazaúton. 

Csak akkor figyeltek fel a kígyó jelenlétére, amikor otthon kipakolták a vásárolt termékeket. Egyszer csak előbukkant a csomagolt saláta zacskójából.

„Mozogott, és kinyújtotta a kis nyelvét. Valójában a nyelve miatt jöttem csak rá, hogy nem egy óriási gilisztával van dolgunk, bár őszintén megvallva jobban éreztem volna magam, ha mégis erről van szó.” 

– mesélte White. 

Az első sokkon túljutva a házaspár felhívott egy a vadonélő állatokkal foglalkozó állatvédő szervezetet, akik megállapították, hogy egy fiatal sápadt fejű kígyóról (Hoplocephalus bitorquatus) lehet szó, amely

Ausztrália egyik legmérgezőbb és legagresszívabb faja.

Ennek ellenére White szerint a fiatal kígyó nagyon aranyos volt. Amíg szakértői segítségre vártak, fotókat és videókat készítettek az állatról. A kígyó egy ideig nézelődött, miután azonban kimerült, visszatért aludni a salátába.

Az ausztráliai Aldi vizsgálatot indított az eset kapcsán. A cég szóvivője szerint fogalmuk sincs, hogyan került az állat a műanyag zacskóba, abban azonban biztosak, hogy

nem az Aldi áruház a természetes élőhelye.

Borítókép: The Guardian / Alexander White