promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lélegzetelállító látvány, de veszélyes is a „vattacukor barlangok” közelébe menni
Borítókép:  dailymail.co.uk
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Sydney-től alig kétórás távolságra fekvő Moonee Beach Trail csodaszép óceánbarlangjait rózsaszín és élénklila sziklái miatt „vattacukor barlangoknak” is nevezik.

A Munmorah Állami Természetvédelmi Területen fekvő barlangi réseket a szél és a víz ereje vájta ki. Önmagában semmi különös nincsen e természeti jelenségben, amikor azonban az árapály csitulni kezd, és járhatóvá válik a terület, a látogatók csodálatos látványnak lehetnek szemtanúi.

Az általuk nemrégiben közzétet fotók az elmúlt néhány napban bejárták az egész világhálót. Ezeken látszik, hogy amikor a tengerszint tartósan lecsökken, a türkizkék víz alól csodaszép, élénkrózsaszín- és lila sziklák bukkanak elő.


Forrás: dailymail.co.uk / Instagram


Forrás: dailymail.co.uk / Instagram

Akik meg akarják látogatni a lenyűgöző természeti jelenséget, csak apálykor mehetnek, a csúszós kövek és a hullámzó víz ugyanis könnyen a vájatokba ránthatja a látogatókat. A területet ismerő szakértők azonban arra figyelmeztetik a turistákat, hogy a rózsaszín óceánbarlangot apály idején sem veszélytelen meglátogatni, a réseken gyorsan átrohanó hullámok miatt ugyanis a sziklák peremére továbbra is kicsaphat a víz. 


Forrás: dailymail.co.uk / Instagram

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás