promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló bejelentés: Demi Lovato pánszexuális
Borítókép:  AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekesnő nemrég egy interjúban elárulta, hogy pánszexuálisnak tartja magát.

Mostanában sok minden történik az énekesnő körül. Nemrég bemutatták a Dancing With the Devil című dokumentumfilmet, amely részletesen taglalja a sztár bulimia elleni küzdelmét és a 2018-as kábítószer-túladagolását, valamint, hogy hogyan jutott el idáig, és miként volt képes felállni az eset után. A bemutató előtt nem sokkal a sztár a külsején is drasztikusan változtatott, megvált ikonikus, hosszú tincsetől, haját pedig rózsaszínre, majd szőkére, végül barnára festette. Pár hete felröppent az a hír is, hogy Ariana Grandéval egy közös projekten dolgoznak. 

Nemrég azonban az énekesnő egy újabb hírrel sokkolta rajongóit, amikor a Joe Rogan műsorában adott interjú közben elárulta, hogy pánszexuálisnak tartja magát. 

Mit jelent a pánszexualitás?

„A pánszexuális emberek sokszor genderblindként azonosítják magukat (vagyis figyelmen kívül hagyják az ember nemét, úgymond »vakok« ezzel kapcsolatban), ezért úgy gondolják, valakinek a biológiai és társadalmi neme nem mond semmit arról, hogy fognak-e az illetőhöz vonzódni. Mivel a pánszexuális emberek gyakran nyitottak az azokkal az emberekkel való kapcsolatra, akiket nem lehet szigorúan véve férfiként vagy nőként azonosítani, és a pánszexualitás ezáltal elveti a nemek bináris felosztását, a pánszexualitás gyakran kifejezőbb fogalom, mint a biszexualitás.”

– olvasható a definíció a Wikipédia oldalán. 

A fogalom egyébként egyre szélesebb körben népszerű, napról-napra egyre több celeb vallja pánszexuálisnak magát. 

Nemrég a TLC csatornáján futó egyik legnépszerűbb műsor szereplője fedte fel rajongói előtt, hogy ő sem a hagyományos módon definiálja saját szexualitását.


A TLC Dundi nővérek: Le a kilókkal című screpted reality második évadában a műsor egyik szereplője, Tammy Slaton is felvállalta, hogy pánszexuális. Forrás: nydailynews.com

Rogan az interjú közben visszakérdezett, hogy Lovato valóban gender fluidnak, azaz pánszexuálisnak tartja-e magát, mire az énekesnő határozottan helyeselt.

„Igen, nekem tényleg mindenki tetszik.”

„A genderfluid olyan ember, akinek a megélt neme az idő folyamán változik a nő és a férfi (vagy más nemek, például intergender vagy agender) között. A váltás akár naponta, havonta vagy néhány évente is történhet, de egy genderfluid személy akár egyszerre több nemre jellemző tulajdonságot is mutathat. A férfi és női nem között váltó embereket néha bigendernek is nevezik, de gyakran az alapján különítik el e két fogalmat, hogy a genderfluid személyek nem élesen, hanem fokozatos átmenet során váltanak a nemek között.” (Forrás: lexiq.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás