promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kalandokkal teli hellyé varázsolja a lakást a magyar startup
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy segítséget jelenthet a kisgyerekes családoknak a lezárások idején a magyar startup új fejlesztése. A pszichológusokból álló Plukkido csapata újrahangolta az eredetileg a hosszú autózások megkönnyítésére tervezett ÚtraManó alkalmazását, hogy azt otthon is használhassák a családok.

A magyar startup tevékenységének fókuszában a hétköznapi nevelési helyzetek kezelése áll. Az ÚtraManó applikáció célja játékos megoldást kínálni az utazás közbeni unalomra és nyűgösködésre. A járvány következtében azonban a Plukkido csapatának elő kellett állniegy olyan koncepcióval, ami arra ad választ, hogy mi történik az utazó manókkal, ha nem kelhetnek útra a családokkal.

Az új funkciónak köszönhetően a manók otthon is hallgatható hangos üzeneteket küldenek a gyerekeknek, amikben izgalmas kalandjaikról mesélnek, sőt otthoni kincskereső küldetésekre hívják őket.

Kincskeresés otthon és szabadtéren

Az otthoni küldetések tulajdonképpen mesés köntösbe öltöztetett nyomkereső játékok, amik csupán rövid szülői előkészületet igényelnek. A gyerekek fejtörők megfejtésével és az otthon elrejtett nyomok felderítésével segítséget nyújthatnak a manóknak egy-egy mesebeli kalamajka megoldásában. Az app nem köti a családot a képernyőhöz, hiszen a figyelem a valós környezet felderítése felé fordul.

Eközben gőzerővel készül egy GPS alapú kültéri kincskereső játék is. A csapat célja, hogy a már ismert és nagy népszerűségnek örvendő városi nyomkereső séták és a geocaching a legkisebb korosztály számára is elérhetőek legyenek. Ezzel a szülők könnyebben rá tudják majd venni a kicsiket a sétára és egyúttal a külvilág iránti érdeklődésüket is fokozhatják.

Mit lehet tudni az eredeti alkalmazásról és az utazó manókról?

Az ÚtraManó egy GPS alapú meseszövő mobilalkalmazás, ami egyedülálló élményt kínálva mesél a gyerekeknek arról, amit az utazások során az ablakon keresztül látnak. A profi szinkronszínészek által narrált mesék beindítják a kicsik fantáziáját, fejlesztik a megfigyelőkészséget, és többek között a hallás utáni szövegértés képességét is. A történetek dinamikusan változnak, ugyanazon a helyszínen legközelebb másik meserészlet szólal meg. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás