promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezen a napon: megtörtént az első űrséta, meghalt Liam Neeson felesége
Borítókép:  Natasha Richardson és Liam Neeson / Donald Weber / Getty Images North America / Getty Images via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Március 18-án rengeteg fontos esemény történt, így többek között megszületett a Maroon 5 énekese, Adam Levine, meghalt Liam Neeson felesége, Natasha Richardson, illetve Alekszej Leonov megtette az első űrsétát is.

  • 1858. március 18-án világot látott a német gépészmérnök, Rudolf Diesel, aki feltalálta a róla elnevezett belső égésű motort. 1913-ban, 55 évesen halt meg, de halálának körülményei rejtélyesek, ugyanis állítólag vízbe fulladt, de a holttestét a tengerészek a kor szokásai szerint visszadobták a tengerbe, így kérdéses, hogy valójában mi történt vele.
  • 1959. március 18-án megszületett Franciaország egyik legsikeresebb rendezője/forgatókönyvírója, Luc Besson, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint például Az ötödik elem, Taxi, Léon, a profi, Elrabolva, Nikita vagy a Lucy.
  • 1965. március 18-án a szovjet űrhajós, Alekszej Leonov a Voszhod-2 küldetés keretein belül elvégezte az első űrsétát, ami 12 percig tartott.
  • 1979. március 18-án megszületett Adam Levine, a világhírű Maroon 5 énekese, és az amerikai The Voice műsorvezetője, aki teljesen odáig volt Király Viktorért, mikor szerencsét próbált a versenyben.
  • 2009. március 18-án egy síbaleset következtében, mindössze 45 évesen elhunyt Liam Neeson felesége, Natasha Richardson, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint például a Négyen résen vagy az Apád, anyád idejöjjön! című nagysikerű családi komédia.
  • 2017. március 18-án meghalt Chuck Berry, a rock and roll egyik legfontosabb személyisége. 90 éves volt.

Forrás: Onthisday, Ezenanapon, IMDb

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás