promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Britney Spears apja állítólag véget vetne a gondnokságnak lánya fölött
Borítókép:  Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nemrégiben a CNN-nek adott nyilatkozat szerint Jamie Spears semmit sem látna szívesebben, minthogy a lánya egyedül, felügyelet nélkül is elboldogul.

A Hulu és a New York Times közös produkciójának, a Framing Britney Spears című dokumentumfilmnek a bemutatása óta az egész világon tombol a #FreeBritney mozgalom, amely révén a rajongók azt szeretnék elérni, hogy a 39 éves popsztár végre felszabadulhasson apja gondnoksága alól, aki Britney első, 2008-as lelki összeomlása óta a nő ügyvédjével karöltve gyámkodik az énekesnő fölött. 

A sokkoló dokumentumfilmből többek között az is kiderül, hogy Jamie Spears nemcsak lánya pénzügyeire van teljes befolyással, de olyan döntések fölött is rendelkezik, hogy például Britney hányszor és mikor látogathatja meg saját gyermekeit.

Free Britney mozgalom
Forrás: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A döbbent és felháborodott rajongók futótűzként kezdték terjeszteni a közösségi médiában a #FreeBritney hashtaget, a popsztár „kiszabadítására” irányuló kampány jelszavaként. 

„2019-ben, amikor Andrew W. Mallet, Spears ügyvédje lemondott a gyámságról, a popsztár keresetet nyújtott be a bírósághoz a teljes gyámság megszüntetése érdekében. Spears nem akarta, hogy egyedül az apja szerepköre legyen mindez. A keresetet 2020 novemberében elutasították, és meghosszabbították 2021 szeptemberéig a felügyleti jogot az édesapa javára.” 

– olvasható az időközbeni fejlemények rövid összefoglalója a contextus.hu oldalán.

Mindezidáig úgy tűnt, az apa semmiképp sem akarja „elengedni a lánya kezét”, nemrégiben azonban – talán a hatalmas közösségi nyomás hatására – Jamie Spears nyilvánosan kijelentette, hogy véget akar vetni a gondnokságnak, amelyet az elmúlt 12 évben Britney fölött gyakorolt.

A férfi ügyvédje, Vivian Lee Thoreen, aki szintén szerepelt a Framing Britney Spears című felkavaró dokumentumfilmben, múlthét pénteken osztotta meg Jamie nyilatkozatát a CNN-nel.

Free Britney mozgalom
Forrás: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

„[Jamie] semmi másra sem vágyik jobban, minthogy Britney-nek ne legyen szüksége többé a gondnoksági felügyeletre. Az, hogy a konzervatórium véget érhet-e vagy sem, valójában Britney-n múlik. Ha meg akarja szüntetni a felügyeletet, bármikor benyújthat egy kérvényt annak megszüntetésére.” 

– mondta Thoreen a CNN-nek, bár némileg ellentmondásosan hangzik az érvelés, hiszen az énekesnő már 2019-ben is megpróbálta megszüntetni a felügyleti jogot. 

A popsztár azóta egyébként újabb keresetet nyújtott be, a következő bírósági tárgyalást március 17-re tűzték ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás