promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően aranyos bébiborzot mentettek – fotók
Borítókép:  bbc.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kéthetes, nőstény bébiborzot egy másik állat hurcolhatta el a családjától, állatvédők mentették meg.

A kis jövevényt Levendulának nevezték el, és mikor megtalálták, még olyan pici volt, hogy könnyedén elfért egy ember tenyerében is. A pici azóta már a duplájára hízott, és a skót állatjóléti jótékonysági szervezetet Nemzeti Vadvédelmi Mentőközpontjának vadgondozási asszisztense, April Sorley neveli a következő 10 hétben.


Forrás: courier.co.uk / SCOTTISH SPCA

A kicsit április környékén, 12 hetes korában fogják elengedni, amikor már elég idős lesz ahhoz, hogy kimerészkedjen a vadonba és fel tudja fedezni a környezetét.


Forrás: courier.co.uk / SCOTTISH SPCA

A borzok egyébként tipikusan csoportosan érzik jól magukat, ezért az állatvédő szervezet egyszerre több kis állatot fog elindítani a szabadba. Levendula az eddigi legkisebb borz, aki a skót állatvédőkhöz került.


Forrás: courier.co.uk / SCOTTISH SPCA

A borzok egyébként rendkívül gyakoriak az Egyesült Királyságban, a gazdák pedig jellemzően megpróbálják kiirtani őket, ugyanis attól félnek, hogy átterjesztik a szarvasmarha-tuberkulózist más állatállományokra. 

A brit kormány tavaly 11 új területen hagyta jóvá az irtást annak ellenére, hogy korábban azt ígérte, megszünteti ezt a gyakorlatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás