Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az orosz diplomaták „kézimeghajtású” vasúti kocsin hagyták el Észak-Koreát

Az orosz diplomaták „kézimeghajtású” vasúti kocsin hagyták el Észak-Koreát

Színes

Az orosz diplomaták „kézimeghajtású” vasúti kocsin hagyták el Észak-Koreát

Színes

Buda Villő 09:39

A koronavírus-járvány gyakran rendhagyó szükséghelyzeteket teremt. Ilyen helyzetbe kerültek azok az orosz diplomaták is, akik kényelmes jármű helyett, búcsúztatás nélkül egy kézi erővel hajtható vasúti kocsin hagyták el az Észak-koreai határt.

„Békeidőben" az idegen országok diplomatái arra számíthatnak, hogy külföldi küldetésüket teljesítvén egy kényelmes luxusjárműben, búcsúfanfár kíséretében hagyhatják el a határt. Az alábbi videóban látható orosz külügyvivőknek azonban egy bőröndökkel megrakodott, vasúti hajtánnyal kellett átjutniuk a téli, Észak-koreai vidéken.

„Mivel a határok több mint egy éve zárva vannak és az utasforgalom leállt, hosszú és nehéz utat kellett megtenni hazáig”

– olvasható az orosz külügyminisztérium közösségi média felületének egyik bejegyzésében.

„A nyolcfős csoportnak, beleértve egy hároméves gyermeket is (ő bizonyára valamelyik diplomata gyermeke – a szerk.), 32 órát kellett vonattal, majd két órát busszal utaznia az Észak-koreai fővárosból, Phenjanból, hogy elérje az orosz határt”

– tette hozzá a külügyminisztérium.

Bár a világjárvány kezdetén az ország lezárta a határait, Észak-Korea továbbra is ragaszkodik azokhoz a nyilvánosságra hozott adatokhoz, melyek szerint egyetlen Covid-19 esetet sem találtak (bár állítólag emberek tízezreit karanténba helyezték a járvány kitörésének megakadályozása érdekében).

Borítókép: bbc.com