promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reszkethetnek a férfiak, Madonna hadat üzent a patriarchátusnak
Borítókép:  Orit Pnini / KAN / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekesnő több közösségi média oldalán is közzétett egy fotót, amely alatt hadat üzen a patriarchátus intézményének.

Kezdjük a legelején. Mi is az a patriarchátus?

A patriarchátus nagyon leegyszerűsítve egy olyan társadalmi fejlődési forma, amelyben a férfi uralkodó helyzetet foglal el. Egyfajta társadalmi és családi berendezkedés, amelyben az atyai tekintély az uralkodó és meghatározó, a családtagok tevékenysége és sorsa fölött az apa, vagyis a férfi rendelkezik.

Úgy tűnik azonban, hogy a popdíva egyszer és mindenkorra megelégelte a férfiak elnyomását a női nem fölött, néhány napja ugyanis Instagramon és Twitteren is éles kritikát fogalmazott meg a jelenlegi társadalmi berendezkedéssel szemben.

„A patriarchátus továbbra is össze próbálja zúzni a nyakamat nehéz csizmájával. Elszívja az életenergiámat és hallgatásra késztet. Még azok is, akik művésznek mondják magukat... Tudod jól, hogy rád gondolok! HALÁL A PATRIARCHIÁRA! Most és mindörökké.”

A poszt vegyes reakciókat váltott ki a kommentelőkből, általánosságban azonban elmondható, hogy az énekesnő heves kitörése inkább negatív fogadtatásra lelt a köznép körében.

„Te vagy az egyik legsikeresebb, legbefolyásosabb, leggazdagabb és legelismertebb nő az egész világon [...]. Hogyan fojtja el ez a képzeletbeli patriarchátus a hangodat és az önkifejezési lehetőségeidet? Hogyan?”

– reagált egy női kommentelő a posztra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás