promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Curtis papnak öltözött és pisztolyt fogott, hogy kiszabadítsa Szabó Ádámot - klippremier
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ragaszkodjunk az elveinkhez? Valami olyasmi.

Egyáltalán nem véletlen, hogy ez a klip ma látott napvilágot, hiszen fontos dátum a mai. Február 25-e ugyanis a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, amelyet az ezredforduló óta tartunk meg. Idén a járvány miatt persze minden emlékezés az internetre költözött, így nem véletlen, hogy Curtis és Szabó Ádám is valami nagyszabásúval szeretett volna emlékezni.

1947. február 25-én hurcolták el amúgy Kovács Béla politikust, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát, akit amúgy mentelmi jog védett. Ez volt a világháború után az első nyílt megmutatkozása annak, hogy totális diktatúra készül az országban.

Curtis és Szabó Ádám száma a mindenáronságról szól, hogy ragaszkodjunk az elveinkhez, és soha ne legyünk megalkuvók, még akkor sem, ha minden oldalról vadak fenyegetnek minket. A dal és a szám makroszinten nyílt lázadás az emberi jellemeket megtörni vágyó mindenféle elnyomás és gondolatrendőrség ellen.

Curtis és Szabó Ádám amúgy a Sztárban Sztár műsor ideje alatt lettek nagyon jóban, mint a Blikk-nek nyilatkozták:

„A Sztárban Sztár felvételei alatt lettünk igazán jóban. Curtis végigdrukkolta velem az egész évadot, a jó kapcsolat pedig utána is megmaradt. Nem csak ugratjuk egymást, hanem a bajban is társként számíthatunk a másikra”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás