promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ második legidősebb embere is elkapta a koronavírust, de felgyógyult
Borítókép:  Gerard Julien/AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lucile Randon 1904. február 11-én született, túlélte mindkét világháborút és a spanyolnáthát is. Jelenleg ő Európa legidősebb embere.

A világ második legidősebb embere, André nővér, egy Dél-Franciaországban élő apáca, aki február 9-én ünnepelte 117. születésnapját. A nővér – polgári nevén Lucile Randon – januárban kapta el a koronavírust, miután a járvány végig söpört a Toulon városához közeli idősek otthonában.

Az otthonban élő 88 lakó közül 10-en vesztették életüket a járvány következtében, a vak és kerekesszéket használó André nővér azonban – bár pozitív lett a tesztje – tünetmentesen vészelte át a betegséget.

David Tavella, a Sainte Catherine Labouré nyugdíjasotthon szóvivője szerint, a hölgy egyetlen panasza a „magány”  volt, ugyanis fertőzése alatt elszigetelték a szobájában

– olvasható a BBC oldalán. 

Andre nővér, a világ második legidősebb embere
Lucile Randon. Forrás: NICOLAS TUCAT / AFP

A nővér február 11-én, csütörtökön a többi lakossal együtt szeretné megünnepelni a 117. születésnapját.

Lucile Randon 1904. február 11-én született, túlélte mindkét világháborút és a spanyolnáthát is. 

A Gerontológiai Kutatócsoport (GRG) szupercentenáriumi világranglistája szerint André nővér a világ második legidősebb embere, egyben Európa legidősebb élő embere is.


Kane Tanaka. Forrás: MASANOBU NAKATSUKASA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

A világ legidősebb embere, a japán Kane Tanaka minössze egy évvel előzi meg a francia hölgyet, Kane ugyanis január 2-án lett 118 éves.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás