promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így készíthetsz kézfertőtlenítőt házilag
Borítókép:  PX
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jöjjön egy kis visszatekintés az előző évbe. Emlékeztek még, amikor megjelent Magyarországon a koronavírus és a kézfertőtlenítő olyan szinten kelendő volt, hogy szinte alig lehetett kapni? 

A legtöbb boltban pillanatok alatt elkapkodták, mindenhol hiánycikké vált, nem véletlen, hogy több nagy vállalat, köztük a MOL is belevágott a saját fertőtlenítő folyadékok gyártásába. 

Persze ezek többnyire vegyi anyagokban gazdag termékek, ezért sokan tartanak tőlük. Felmerül a kérdés, hogy vajon ezeket a krémeket mi is eltudnánk-e készíteni. Természetesen igen, méghozzá nem is akárhogyan. Nem kell hozzá különösebben nagy tudás, csak egy jól bevált „recept" és máris a kezünkben tarthatjuk a saját BIO változatunkat. 

Ehhez szükséged lesz gyógyszertárban kapható alkoholra, valamint egy tiszta steril üvegre vagy flakonra, amelybe beletöltöd a krémet. Ha nem szeretnéd, hogy a fertőtlenítő krém kiszárítsa bőrödet, ápold kezedet körömvirág krémmel a kézmosás után.

A biozoom.hu a következő receptet ajánlja:

Hozzávalók:

  • 1 dl gyógyszertári tiszta alkohol
  • 1 dl aloe vera gél
  • 2 dl desztillált víz
  • 10 csepp teafa illóolaj
  • 10 csepp citrom illóolaj
  • 5 csepp levendula illóolaj
  • 1 evőkanál E vitamin olaj

Elkészítés:

A 60-70 %-os tiszta alkoholt keverd össze a desztillált vízzel. Ha nincs alkohol, a vodka is megfelel helyette. Ezután keverd bele az illóolajakat, és az aloe vera gélt, amelyet magából a növény leveleiből is kinyerheted vagy vehetsz készen kapható jó minőségű gélt gyógyszertárban vagy drogériákban. Ha a növény leveléből nyered ki az aloe vera gélt, érdemes kissé összeturmixolni, így nem lesz darabos a kézfertőtlenítő krémed.

Végül az E vitamin olajat is add hozzá, de ha ez nincs, búzacsíra olaj is hatásos a bőr védelmére. A keveréket tedd bele a tiszta steril üvegbe vagy flakonba és jó alaposan rázd össze, amíg egynemű keveréket kapsz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás