promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő mennyiségű fertőtlenítőszert szállított ki a MOL
Borítókép:  Retikül
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a MOL-LUB az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését.

A járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a fertőtlenítőszerek iránt. Ezért a MOL-csoporthoz tartozó, és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL-LUB Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra. Az egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést.

A MOL-LUB, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzzsel együttműködve, a kiemelten fontos állami intézményeknek, például kórházaknak, hulladékkezelőknek, közüzemeknek és önkormányzatoknak, illetve stratégiai vállalatoknak és gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít a fertőtlenítőből. A jövő héten várhatóan megérkeznek az első szállítmányok az ország legnagyobb kórházaiba és a mentőszolgálathoz is.

A fertőtlenítőszert kereskedelmi forgalomban csak azután lehet majd kapni, ha a kiemelt intézményeknél már „megfelelő lesz az ellátás”.

A kéz- és felületfertőtlenítő receptúrája az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült, ezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgálta be és hagyta jóvá.

A kézfertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL-LUB, így hazai beszállítótól hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás